Fakulteti Ekonomik dhe i Teknologjisë së Informacionit

Fakulteti Ekonomik dhe i Teknologjisë së Informacionit ofron programe studimi në të tre ciklet: Bachelor, Master dhe Doktoraturë. Studimet që zhvillohen në degët e Ekonomisë, Biznesit, Menaxhimit, Teknologjisë së Informacionit janë shumë cilësore dhe të preferuara për një masë të gjerë studentësh. Kjo, sepse cikli i zhvillimit të ekonomisë globale i kërkon dhe tregu i punës, gjithashtu, i thërret në mënyrë të vazhdueshme. Fakulteti Ekonomik në UET, në mënyrë të veçantë ofron studentët më të mirë, për t’u bërë pjesë e nismës me shpresën dhe idenë e madhe se do të jenë ata që do të drejtojnë ekonominë, do të menaxhojnë, marketojnë produktet në tregje të hapura, do të gjejnë burime prodhimi në tregjet financiare, do të ndërlidhin më mirë dhe më shëndetshëm tregjet, për të evituar krizat. Studentët që diplomohen në ekonomi qëndrojnë gjatë në tregun e punës, punësohen shpejt, sepse profilet që kanë programe ekonomike janë profile që kërkohen fort nga ky treg pune. Një tjetër degë që ofron Fakulteti Ekonomik në UET është edhe Teknologjia e Informacionit. Është një nga degët që e kërkojnë të gjitha profesionet, por në mënyrën më të natyrshme i kërkon Ekonomiku. Mjetet teknologjike janë bërë të përdorshme nga të gjithë, por t’i përdorësh këto mjete në mënyrë fitimprurëse duhet të studiosh programet e studimit në teknologjitë e informacionit. Në UET këto programe janë hapur në vitin akademik 2010-11 nën Fakultetin Ekonomik.

devider1Dekani

Prof. Dr. Engjell Pere

Mbështetur në filozofinë e UET-së, Fakultetit Ekonomik kombinon njohuritë teorike ekonomike me përvojat më të spikatura praktike, duke i përgatitur studentët me cilësi për kërkesat dhe prirjet e tregut të punës në Shqipëri, rajon e më gjerë.
Fakulteti Ekonomik ofron diploma në të tre ciklet e studimit: Bachelor, Master dhe Doktoraturë dhe përbëhet nga 3 departamente: Departamenti i Financës, Departamenti i Menaxhimit dhe Ekonomiksit si edhe Departamenti i Informatikës, Matematikës dhe Statistikës.

Mësimdhënia përqendrohet në njohuritë më të mira bashkëkohore, në eksperiencën dhe përvojën e disa prej universiteteve më të mira ndërkombëtare, në programe e tekste mësimore moderne e të asimilueshme, në metoda mësimdhënieje cilësore, që e bëjnë studentin pjesë aktive të procesit mësimor dhe i krijojnë mundësitë e duhura për specializim të mëtejshëm, në njërin nga drejtimet që ofrohen në programet e fakultetit.
Stafi akademik i Fakultetit Ekonomik përbëhet nga 30 pedagogë, diplomuar në universitetet shqiptare dhe ato prestigjoze perëndimore, me përvojë të spikatur në mësimdhënie dhe kërkim shkencor.


Përtej dijeve teorike që përftohen në auditorët e UET-së, studentët e Fakultetit Ekonomik, janë pjesë aktive e debateve, leksioneve të hapura, konferencave, praktikave e projekteve kërkimore shkencore, nën drejtimin e ekspertëve të fushës - shqiptarë e të huaj. Fakulteti Ekonomik në UET është në pararojë të risive të fushave që mbulojnë diplomat e këtij fakulteti dhe është i hapur për bashkëpunime dhe horizonte të reja.

devider1LISTA E PROGRAMEVE TE STUDIMITdevider1DEPARTAMENTET

Financë dhe Ekonomiks
Ky departament përgatit ekonomistë të specializuar në problemet financiare, çështjet e rritjes ekonomike dhe zhvillimit, kontabilitetin nacional dhe bankat, të aftë për t'u punësuar në shoqëri sigurimesh, në pozicionin e financierit, kontabilistit, etj.

Përgjegjës i Departamentit: Prof. Asoc. Dr. Elvin Meka

Personeli Akademik

Të brendshëm     Të jashtëm 2015 - 2016
Nr. Emër mbiemër Titulli/Grada   Nr. Emër mbiemër Titulli/Grada
1 Adrian Civici Prof. Dr.   1 Arjan Tushaj Dr.
2 Luljeta Minxhozi Prof. Dr.   2 Bilal Kola PhD
3 Engjell Pere Prof. Dr.   3 Mimoza Kaçi Dr.
4 Elvin Meka Prof. Asoc. Dr.   4 Nuriona Berdica ACCA
5 Anilda Bozdo Prof. Asoc. Dr.   5 Altin Zefi Doktorant
6 Hysen Muceku Prof. Asoc. Dr.   6 Mikel Alla Doktorant
7 Arbi Agalliu Prof. Asoc. Dr.   7 Silvana Lamaj MA
8 Eniel Ninka Prof. Asoc. Dr.        
9 Selami Xhepa Dr.        
10 Mateo Spaho PhD        
11 Ermela Kripa Dr.        
12 Orkida Ilollari Dr.        
13 Holta Kora Dr.        
14 Soniela Kita (Grazhdani) Doktorant        
15 Elona Shehu Doktorant        
16 Sokol Ndoka Doktorant        
17 Manjola Islami Msc.        
18 Kristela Kaçani Msc.        
19 Grisejda Myslimi Msc.        
20 Tatjana Moçka Msc.        
21 Joana Shima Msc.        
22 Elona Zhonga Msc.        
23 Krisela Ngjela Msc.        
24 Megi Kurushi Msc.        

devider1Menaxhim dhe Marketing
Përgatit ekonomistë të specializuar në problemet e përgjithshme të teorisë ekonomike e financiare,  menaxhimit të bizneseve të kategorive të ndryshme, bizneseve private ose publike të llojeve të ndryshme, merret me problemet e ekonomisë dhe tregtisë ndërkombëtare, hartimin e strategjive, ekonomiko-sociale e sektoriale, kërkimeve të avancuara.
Përgjegjës i Departamentit: Prof. Asoc. Dr. Oltjana Zoto.

Personeli Akademik

Të brendshëm     Të jashtëm 2015 - 2016
Nr. Emër mbiemër Titulli/Grada   Nr. Emër mbiemër Titulli/Grada
1 Drita Kruja Prof. Dr.   1 Edlira Gjuraj Prof. Asoc. Dr.
2 Oltjana Zoto Prof. Asoc. Dr.   2 Grida Duma Dr.
3 Arlinda Ymeraj Prof. Asoc. Dr.   3 Ira Gjika Dr.
4 Ermira Qosja Prof. Asoc. Dr.        
5 Ani Mbrica PhD        
6 Elena Kokthi PhD        
7 Besarta Vladi Dr.        
8 Denisa Mamillo Dr.        
9 Elvira Tabaku Dr.        
10 Bora Trajani Doktorant        
11 Ertila Druga Msc.        
12 Grisilda Miftari Msc.        

devider1Informatikë, Matematikë dhe Statistikë
Teknologjia e informacionit po shpërndahet më gjerësisht sesa në kuptimin tradicional të kompjuterave apo teknologjive e rrjetit dhe po integrohet më shumë me teknologjitë e tjera si përdorimi i celularëve, televizioneve dhe të tjera, gjë që po rrit kërkesën për punë të tilla, pothuajse në çdo shoqëri apo institucion.
Përgjegjës i Departamentit: Prof. Asoc. Dr. Indrit Baholli

Të brendshëm     Të jashtëm 2015 - 2016
Nr. Emër mbiemër Titulli/Grada   Nr. Emër mbiemër Titulli/Grada
1 Indrit Baholli Prof. Asoc. Dr.   1 Adriana Gjonaj Prof. Dr.
2 Hysen Binjaku Prof. Asoc. Dr.   2 Eglantina Zyka Prof. Asoc. Dr.
3 Mimoza Durresi PhD   3 Elena Myftaraj Prof. Asoc. Dr.
4 Ani Dasho Dr.   4 Albana Gorishti Dr.
5 Teuta Xhindi Dr.   5 Eralda Dhamo Dr.
6 Agim Kasaj Doktorant   6 Oltion Fociro Dr.
7 Erind Hoti Doktorant   7 Alfred Daci Doktorant
8 Gentian Hoxhalli Doktorant   8 Erdet Këlliçi Doktorant
9 Ledina Hoxha Doktorant   9 Oskeol Gjoni Doktorant
10 Florenc Hidri Msc.   10 Alfons Harizaj Doktorant
11 Endri Plasari Msc.   11 Agron Gjana Doktorant
        12 Andi Nishku Msc.
        13 Aida Vasili Msc.
        14 Blerta Guda Msc.