Kolana: Curriculum

Kolana “Curriculum” përfshin libra që përdoren në auditorët e universiteteve nga studentët e pedagogët. Librat janë një mundësi e mirë edhe për profesionistët e intelektualët në kërkim të ideve e vizioneve të reja. Me këto botime UET Press merr përsipër të zgjerojë edhe më shumë misionin e universitetit në shpërndarjen e dijes dhe fuqizimin e shoqërisë civile e të sistemit politik në vend. Nëse shohim e dëgjojmë për konflikte të ndryshme, ushqehemi me lloj – lloj ideologjish dhe kultura që na transmetohet ka shpesh formë kaotike, më shumë se kurrë kemi nevojë për librin, si një mjet në ndihmë të pasurimit kulturor e shpirtëror. Këto libra janë kryesisht përkthime, që shoqërohen zakonisht me një parathënie, hyrje ose vlerësim në formën e "kanë thënë për librin" nga pedagogët e UET, me synim që një pjesë të energjisë dhe të punës së tyre të mund ta përcjellim te lexuesi

 

 

Shkenca humane/ komunikim

 

hyrje-komunikimi-politik Hyrje në komunikimin politik

Brian McNair

Përktheu nga anglishtja Jonila Godole
Redaktor Daut Gumeni
978-99956-39-04-4
f. 228, 170 x 240 mm. Çmimi 1000 lekë
Botimi i parë: 2009
1 / komunikim                                 

 

komunikimi-organizativ Komunikimi organizativ.
Qasje dhe prirje

Michael J. Papa, Tom D. Daniels, Barry K. Spiker

Përktheu nga anglishtja Belina Budini
Korrektore letrare Besa Vila
978-99956-39-12-9
f. 378, 170 x 240 mm. Çmimi 1000 lekë
Botimi i parë: 2009
3 / komunikim
hyrje-kom-nderk

Hyrje në komunikimin ndërkulturor

Judith N. Martin, Thomas K. Nakayama

Përktheu nga anglishtja Elena Bozheku
Redaktor Artur Jaupllari
Redaktor gjuhësor Luljeta Lleshanaku.
978-99956-39-33-4
f. 382, 170 x 240 mm. Çmimi 1200 lekë.
Botimi i parë: 2010
x / komunikim
marredh-publike Marrëdhëniet publike - guidë
komplete. Botimi I

Joe Marconi

Përkthyen nga anglishtja Petro Plasa, Aurora Guxholli
Redaktor Besa Vila
978-99956-39-38-9
f. 278, 170 x 240 mm. Çmimi 1000 lekë
Botimi i parë: 2010
x / komunikim 
dinamika-e-komunikimit Dinamika e komunikimit masiv.
Media në periudhën digjitale

Joseph R. Dominick

Përkthyen nga anglishtja Bashkim Gjergji, Rrapo Zguri
Redaktor Irma Vuci
978-99956-39-09-9
f. 686, 170 x 240 mm. Çmimi 1500 lekë.
Botimi i parë: 2010.
x / komunikim 
arti-i-te-folurit-publik Arti i të folurit në publik 

Stephen E. Lucas

Përktheu nga anglishtja Enzo Shijaku
Redaktor shkencor Leida Ruvina
Redaktorë gjuhësorë Besa Vila, Eljon Doçe.
978-99956-39-39-6.
f. 582, 170 x 240 mm. Çmimi 1500 lekë.
Botimi i parë: 2011.
13 / komunikim
 Bazat-e-Komunikimit-Pamor Bazat e komunikimit pamor

Bo Bergstrom

Përkthyen nga anglishtja
Aurora Guxholli & Sonila Danaj
Redaktor shkencor Bujar Kapexhiu
Redaktor gjuhësor Besa Vila
978-99956-39-63-1.
f. 348, 170 x 240 mm. Çmimi 1200 lekë
Botimi i parë: 2012.
14 / komunikim
sociologjia-e-komunikimit

Sociologjia e komunikimit dhe e mediave

Eric Maigret

Përktheu nga frëngjishtja Blerta Hyska
Redaktor Mark Marku
978-99956-808-5-5
f. 332, 170 x 240 mm. Çmimi 1200 lekë
N/A / komunikim
Në bashkëpunim me Papirus
Mediat-dhe-shoqerite

Mediat dhe shoqëritë. Botimi 15

Francis Balle

Përkthyen nga anglishtja
Tomi Nakuçi, Saverina Pasho & Mark Marku
978-9928-4069-3-4
f. 800, 170 x 240 mm. Çmimi 2000 lekë
Botimi i parë: 2011
N/A / komunikim
Në bashkëpunim me Papirus

 

   

Shkenca humane/ marrëdhënie ndërkombëtare

 

studime-te-sigurise Studime bashkëkohore të sigurisë 

Alan Collins

Përktheu nga anglishtja Enri Hide
Redaktor Bashkim Gjergji
978-99956-39-14-3
f. 542, 170 x 240 mm. Çmimi 1500 lekë
Botimi i parë: 2010
8 / marrëdhënie ndërkombëtare
teori-marr-nderk Teori të marrëdhënieve ndërkombëtare

Tim Dunne, Milja Kurki, Steve Smith

Përkthyen nga anglishtja
Arjan Starova & Enri Hide
Redaktor gjuhësor Nexhat Myftiu
978-99956-39-32-7
f. 436, 170 x 240 mm. Çmimi 1200 lekë
Botimi i parë: 2010
x / marrëdhënie ndërkombëtare
politika-jashtme

Politika e jashtme. Teori, aktorë, raste

Steve Smith, Amelia Hadfield, Tim Dunne

Përktheu nga anglishtja Artur Jaupaj
Redaktor Nexhat Myftiu
Redaktor gjuhësor Besa Vila
978-99956-39-69-3
f. 616, 170 x 240 mm. Çmimi 1500 lekë
Botimi i parë: 2012
14 / marrëdhënie ndërkombëtare

 

hyrje-ne-shkencat-politike

Hyrje në shkencat politike

Jean-Marie Denquin

Përktheu nga anglishtja Belina Budini
Redaktor Adem Jakllari  
978-99956-39-05-1
f. 120, 170 x 240 mm. Çmimi 600 lekë
4 / marrëdhënie ndërkombëtare
partite-politke-1 Partitë politike

Daniel-Louis Seiler

Përktheu nga frëngjishtja Blerta Hyska
Redaktor Adem Jakllari
978-99956-39-06-8
f. 178, 170 x 240 mm. Çmimi 800 lekë
5 / marrëdhënie ndërkombëtare

 

nocionet-e-logjikes Nocione të logjikës. Metoda në shkencat humane

Philippe Thiry 

Përktheu nga anglishtja Elvis Hoxha
Redaktor Nexhat Myftiu   
978-99956-39-07-5
f. 142, 170 x 240 mm. Çmimi 900 lekë
6 / marrëdhënie ndërkombëtare
marredheniet-nderkombetare-te-lindjes-se-mesme Marrëdhëniet ndërkombëtare të Lindjes së Mesme

Louice Fawcet

Përktheu nga anglishtja Enri Hide
Redaktor Nelson Qirjako
978-99956-39-18-1
f. 330, 170 x 240 mm. Çmimi 1000 lekë
7 / marrëdhënie ndërkombëtare
strategjia-kopertina Strategjia në botën bashkëkohore. Hyrje në studimet e strategjisë

John Baylis, James J. Wirtz, Colin S. Gray & Eliot Cohen

Përktheu nga anglishtja Elona Lena
Redaktorë Luan Hoxha, Nexhat Myftiu
978-99956-39-xx
f. 460, 170 x 240 mm. Çmimi 1600 lekë
Botimi i parë: tetor, 2013
15 / shkenca sociale

 

Shkenca humane/ drejtësi

e-drejta-romake

E drejta romake

Andrew Borkowski & Paul Du Plessis

Me parathënie nga Spartak Ngjela. Redaktor shkencor Spartak Ngjela. Përktheu nga anglishtja Guri Daco
978-99956-39-10-5.
f. 520, 170 x 240 mm. Çmimi 1500 lekë.
Botimi i parë: 2011. 1 / drejtësi 
hyrje-ne-te-drejten-dhe-arsyetimi-ligjor-per-web

Hyrje në të drejtën dhe arsyetimi ligjor 

Steven J. Burton

Përktheu nga anglishtja Migena Leskoviku
978-99956-39-13-6.
f. 132, 170 x 240 mm. Çmimi 900 lekë.
Botimi i parë: 2012. 3 / drejtësi
merfi-per-proven Murphy për provën

Peter Murphy

Përktheu nga anglishtja Erjon Shehi. Redaktor Sokol Paho.
Redaktor gjuhësor Nexhat Myftiu 978-99956-39-16-7
f. 810, 170 x 240 mm. Çmimi 1500 lekë.
Botimi i parë: 2010
2 / drejtësi
e-drejta-kushtetuese-kop PRESS E drejta kushtetuese

Temistocle Martines

Përkthyen nga anglishtja Yllka Lamçe, Erion Manohasa
Redaktorë gjuhësorë Linda Ziçishti, Dhurata Hamzai
978-99956-39-46-4
f. 504, 170 x 240 mm. Çmimi 1500 lekë.
Botimi i parë: 2012.
4 / drejtësi
e-drejte-penale E drejta penale. Teori, kazuse dhe materiale. Botimi i pestë.

Jonathan Herring

Me parathënie nga Spartak Ngjela. Redaktor shkencor Spartak Ngjela
Përkthyen nga anglishtja Spartak Ngjela, Alkeda Reçi, Edlira Stavre. 978-99956-39-xxx.
f. 526, 170 x 240 mm. Çmimi 1900 lekë.
Botimi i parë shqip: 2013.
5 / drejtësi
Cover Zeta Terpollari Paditë për mbrojtjen e të drejtave reale 

Zeta Terpollari

978-9928-190-23-9
f. 671, 170 x 240 mm. Çmimi 1500 lekë.
Botimi i parë shqip: nëntor, 2014
6 / drejtësi

Shkenca të sakta/ ekonomik

   

Cover Mashtrimi korrupsioni auditimi Mashtrimi, korrupsioni dhe auditimi

Gjon Ndrejaj

Me parathnie nga Av. Alfred Duka. Redaktor Juna Nathanaili.
978-99956-39-96-9
f. 204, 170 x 240 mm. Çmimi 1000 lekë.
Botimi i parë: prill, 2014.
10 / ekonomik

 

   
hyrje-biznes shtyp Hyrje në biznes

Julian Gaspar, Leonard Bierman, James Kolari, Richard Hise, L. Murphy Smith, Arreola-Risa

Përktheu nga anglishtja Jonida Bregu. Redaktorë Manuela Meçe, Nexhat Myftiu.
Korrektor letra Besa Vila
978-99956-39-17-4. 
f. 844, 170 x 240 mm. Çmimi 1700 lekë.
Botimi i parë: 2013.
1 / ekonomik
financa-publike Financa publike

Harvey S. Rosen

Përkthyen nga anglishtja Manjola Kalica, Gentiana Cane.
Redaktor shkencor Artan Gjergji. Redaktor gjuhësor Gladiola Bendaj 
978-99956-39-34-1
f. 642, 170 x 240 mm. Çmimi 1700 lekë.
Botimi i parë: 2010
3 / ekonomik
bazat-e-menaxhimit-kopertina-ok Bazat e menaxhimit. Koncepte
dhe aplikime themelore

Stephen P. Robbins, David DeCenzo, Mary Coulter

Përktheu nga anglishtja Rezarta Perri.
Redaktor shkencor Jonida Këllezi. Redaktor gjuhësor Besa Vila
978-99956-39-15-0.
f. 676, 170 x 240 mm. Çmimi 1600 lekë.
Botimi i parë: 2011. 
4 / ekonomik
 hyrje-ne-menaxhimi-i-burimeve-njerezore Hyrje në menaxhimin e burimeve
njerëzore

Paul Banfield, Rebecca Kay

Përktheu nga anglishtja Jonida Bregu. Redaktor shkencor Edlira Gjuraj. Redaktor gjuhësor Besa Vila
978-99956-39-43-3.
f. 536, 170 x 240 mm. Çmimi 1500 lekë.
Botimi i parë: 2011.
5 / ekonomik
bazat-e-finances-kopertine1 Bazat e financës. Hyrje në institucionet financiare, investime dhe drejtim

Herbert B. Mayo

Përktheu nga anglishtja Magdalena Bregasi. Redaktor letrar Besa Lalo
978-99956-39-44-0.
f. 636, 170 x 240 mm. Çmimi 1500 lekë.
Botimi i parë: 2012. 
6 / ekonomik
ekonomiksi Ekonomiksi: Mikro dhe Makro

N. Gregory Mankiw, Mark P. Taylor 

Pjesa e parë
Përktheu nga anglishtja Artan Meçi. Redaktor shkencor Gjergj Filipi. Redaktor letrar Besa Vila
978-99956-39-37-2. 
f. 636, 170 x 240 mm. Çmimi 1500 lekë.
Botimi i parë: 2010.
2 / ekonomik 
statistika-kopertina Statistika për biznes dhe ekonomik. Pjesa e dytë. Botimi i 10-të

David R. Anderson, Dennis J. Sweeney & Thomas A. Williams

Përktheu nga anglishtja Mina Naqo. Redaktor shkencorë Teuta Xhindi, Avis Andoni 
978-99956-39-80-8.
f. 466, 225 x 300 mm. Çmimi 2000 lekë.
Botimi i parë (shqip): tetor 2013. 
7 / ekonomik
parimet-marketingut-web Parimet e marketingut. Botimi i 13-të

Philip Kotler, Gary Armstrong 

Përktheu nga anglishtja Genti Beqiri. Korrektor gjuhësor Nexhat Myftiu
978-99956-39-78-5.
f. 750, 225 x 300 mm. Çmimi 3000 lekë.
Botimi i parë (shqip), tetor, 2013.  8 / ekonomik 
Makroekonomia kopertina Ekonomiksi. Makroekonomia

N. Gregori Mankiw & Mark P. Taylor 

Përktheu nga anglishtja Artan Meçi & Jorgji Qirjako
Redaktor shkencor: Gjergj Filipi
978-99956-39-32-7.
f. 580, 170 x 240 mm. Çmimi 1700 lekë.
Botimi i parë (shqip): tetor, 2013.  
2-1 / ekonomik 
Mikroekonomia kopertina Ekonomiksi. Mikroekonomia

N. Gregori Mankiw & Mark P. Taylor

Përktheu nga anglishtja Artan Meçi
Redaktor shkencor: Gjergj Filipi
978-99956-39-37-2.
f. 656, 170 x 240 mm. Çmimi 1700 lekë.
Botimi i parë (shqip), tetor, 2012.  
2 / ekonomik 

Shkenca të sakta/ informatikë

 

matematika-e-kompjuterit-ok Matematika elementare e
kompjuterit. Cikël leksionesh

Kenneth R. Koehler

Përktheu nga anglishtja dhe përshtati Prof. Asoc. Dr. Tamara Luarasi
978-99956-39-xxxxxx.
f. 122, 183 x 265 mm. Çmimi 800 lekë.
Botimi i parë: tetor, 2013.  
1 / shkenca informatike
cover algoritmike Algoritmikë, Programim,
struktura të dhënash në C++

Tamara Luarasi & Tomi Thomo

Korrektor gjuhësor Besa Vila.
978-9928-39-4182-1-0
f. 260, 225 x 300 mm. Çmimi 1300 lekë.
Botimi i parë, tetor, 2013. 
2 / shkenca informatike