KOLANA: MONOGRAFI, ESSE & STUDIME

Kolana “Monografi, esse, studime” përfshin, kryesisht, tituj që trajtojnë ngjarje e zhvillime që kanë ndodhur në Shqipëri në dy dekadat e fundit, pas shembjes së sistemit komunist, pjesë e misionit të UET për t’u treguar brezave që vijnë historinë e Shqipërisë. Por jo vetëm. Një vend po aq të rëndësishëm zënë edhe monografitë e mirëfillta shkencore, punimet e pedagogëve të UET apo përkthimet. Secili nga titujt e botimeve të kësaj kolane, në varësi të karakterit të studimit dhe të mënyrës së paraqitjes së tij, klasifikohet si: monografi, ese/ ide&debate ose studim, duke u bashkëshoqëruar edhe me një numër të veçantë, që tregon radhën e botimit. Brenda kësaj kolane përfshihen edhe të ashtuquajturat “acta scientiarum”, përmbledhje kumtesash të mbajtura në kuadër të programeve apo forumeve të ndryshme.

 

 

 

Studime

Kriminaliteti

BLEDAR MUSTAFARAJ

KRIMINALITETI I TË MITURVE

(ISBN) 978-9928-236-20-3
ÇMIMI 1200
544 F 13.5 X 20.7 CM
Botimi I parë:Korrik 2017

 

zeneli

NË OPINIONIN TIM...

Valbona Zeneli

Me parathënie nga: Prof. Michael R. Czinkota
Korrektore letrare: Albana Bogdani
ISBN 978-9928-236-39-5
Botimi i parë, Dhjetor 2017

 

kontratat-e-sigurimit

SILVANA BELLO

KONTRATA E SIGURIMIT NË TË DREJTËN RUMUNE DHE SHQIPTARE

(ISBN) 978-9928-236-33-3
ÇMIMI 700
234 F 13.5 X 20.7 CM
Botimi I parë:Tetor 2017
MONOGRAFI, ESSE, STUDIME

dhima

Antropologjia etnike e shqiptarëve

Aleksandër Dhima

Parathënia nga Prof. Dr. Romeo Gurakuqi

978-9928-236-14-2
Botimi i parë: Maj 2017
Studime/23

 

 alfabeti

Alfabeti I Tranzicionit

Gilman Bakalli

Redaktorë: Dr. Gino Luka
Dr.Keti Geluzzi
Çmimi 900 Lekë
Botimi i parë: Maj 2017

antikapitalist1

Mentaliteti anti-kapitalist
Ludwig von MISES

Përktheu: Adrian CIVICI
Parathënia nga Adrian CIVICI
Redaktimi shkencor : Selami Xhepa
978-9928-236-22-7
Botimi i parë: Shtator 2017
Acta Libertas / 12

 

pekonomike

Politikat ekonomike/ Reflektime për të sotmen dhe të ardhmen
Ludwig von MISES

Përktheu: Adrian CIVICI
Parathënia nga Adrian CIVICI
978-9928-236-23-4
Botimi i parë: Shtator 2017
Acta Libertas / 13

H.C.kopertina

Vonesa shqiptare. Si Edi Rama e bëri elektoral reformizmin më 25 qershor

Henri Çili

Me parathënie nga: Mimoza Ahmeti
Redaktore: Alda Bardhyli
978-9928-236-25-8
Çmimi 500 lekë, f. 208
Kopertina: Bujar Kapexhiu
Botimi i parë: Shtator 2017
Esse, Ide, Debate/ 42

Cover Zamenhof Zelazny Ludoviko Lazaro Zamenhof. Çështje të interlinguistikës dhe të politikës gjuhësore

Walter Żelazny

Përktheu nga esperanto Bardhyl Adem Selimi
Redaktor Enkeleda Ristani
978-9928-39-190-49-9
Çmimi 900 lekë, f. 242, 140 x 200 mm
Botimi i parë: tetor, 2015
20/ studime
(Print on demand)

Cover Sh. Caushi Edhe një herë për shansin gjerman. Marrëdhëniet e Shqipërisë me Gjermaninë 1944-1987. Reparacionet e luftës.

Shpëtim Çaushi

Redaktor Enkeleda Ristani
978-9928-39-190-54-3
Çmimi 1200 lekë, f. 454, 140 x 200 mm
Libri botohet në bashkëpunim me 
Institutin e Studimeve Diplomatike.
Botimi i parë: tetor, 2015
21/ studime
 
Cover Tranzicioni ekonomik Tranzicioni ekonomik. Një rrugëtim pambarim. 

Luljeta Minxhozi, Arben Malaj & Selami Xhepa

 
978-9928-39-190-57-4
Çmimi 900 lekë, f. 374, 140 x 200 mm
Botimi i parë: tetor, 2015
22/ studime
Kopertina Olluri Romani post-modern shqiptar

Adil Olluri

Me parathënie nga Gilman Bakalli
978-9928-39-190-45-1
Çmimi 900 lekë, f. 302, 140 x 200 mm
Botimi i parë: shtator, 2015
18/ studime
 
Kopertina Morin Shtatë dijet e nevojshme për edukimin e së ardhmes

Edgar Morin

Me parathënie nga Tomi Treska
978-9928-39-190-48-2
Çmimi 900 lekë, f. 130, 140 x 200 mm
Botimi i parë: shtator, 2015
19/ studime
Cover E. Meka Bursa  Tregu i letrave me vlerë në Shqipëri Bursa & Tregu i letrave me vlerë në Shqipëri. Diskutime, analiza, studime, propozime, 1998-2015.

Elvin Meka

Me parathënie nga Adrian Civici
Korrektor Enkeleda Ristani
978-9928-39-190-30-7
Çmimi 1000 lekë, f. 338, 140 x 200 mm
Botimi i parë: prill, 2015
16/ studime
Cover Ylljet Alicka Komunikimi dhe kultura: imazhi në veprim

Ylljet Aliçka

Me parathënie nga Prof. Dr. Aleksandër Dhima Redaktor Valbona Nathanaili
978-9928-39-190-35-2
Çmimi 900 lekë, f. 208, 140 x 200 mm
Botimi i parë: qershor, 2015
17/ studime
(Print on demand)
Cover Nje pervijimi i filozofise  Një përvijimi i filozofisë. Elementët bazë të filozofisë

Bertrand Russell

Me parathënie nga Spartak Ngjela
Përktheu nga anglishtja Daut Gumeni
978-9928-39-190-05-5
Çmimi 1200 lekë, f. 470, 140 x 200 mm
Botimi i parë: shkurt, 2015
14 / studime

 

kopertina Fabian Kati per ueb  Formësimi i kujtesës kolektive: Ngjarjet në Dukagjin, Malësinë e Madhe dhe Postribë, 1945-1946.

Fabian Kati

Me parathënie nga Fatos Lubonja
Redaktor Valbona Nathanaili
Redaktor për dialektin gegnisht Rudolf Marku
Autor i fotove të përfshira në libër Ilda Papajani 
978-9928-39-190-19-2
Çmimi 900 lekë, f. 254, 140 x 200 mm
Botimi i parë: shkurt, 2015
15 / studime
Cover organizimi politik Organizimi politik në trojet shqiptare

Ksenofon Krisafi

Me parathënie nga Akademik i Assoc. Prof. Marenglen Verli
Redaktor Dhurata Agalliu
978-9928-39-190-12-3
Çmimi 1000 lekë, f. 306, 140 x 200 mm
Botimi i parë: tetor, 2014
13 / studime
Cover Per token dhe detin e Shqiperise Për tokën dhe detin e Shqipërisë. Qasje juridiko-ndërkombëtare

Ksenofon Krisafi

Me parathënie nga dr. Moikom Zeqo.
Redaktor Dhurata Agalliu.
978-9928-39-190-10-9
Çmimi 1000 lekë, f. 236, 140 x 200 mm.
Botimi i parë: tetor, 2014
12 / studime                                                               
kurthet-e-papunesise Kurthet e papunësisë

Kosta Barjaba

Me parathënie nga Prof. Dr. Adrian Civici
978-9928-4182-2-7
Çmimi 900 lekë, f. 264, 140 x 200 mm.
Botimi i parë: nëntor 2013.
10 / studime
Erjona cover per ueb Lëvizja e lirë e personave në Bashkimin Europian

Erjona Canaj

Me parathënie nga Prof. dr. Ksenofon Krisafi.
978-9928-190-02-4
Çmimi 900 lekë, f. 282, 230 x 160 m.
Botimi i parë: korrik, 2014
11 / studime
demokratizimi-i-shqiperise-kopertina Demokratizimi i Shqipërisë. Demokracia nga brenda.

Theodore Kaltsounis

Me parathënie nga Milika Dhamo & Marjana Sinani. Përkthyen nga anglishtja. Milika Dhamo & Valbona Nathanaili.
978-99956-39-90-7
f. 272, 140 x 200 mm.
Botimi i parë: korrik, 2013.
9 / studime
                                                                
marredheniet-shqiptaro-italiane---kopertina Marrëdhëniet shqiptaro-italiane në vitet 1920-1934

Arben Cici

Me parathënie nga Valentina Duka, Prof. Dr. Redaktor Nasho Jorgaqi
978-99956-39-94-5
Çmimi 1000 lekë, f. 277, 140 x 200 mm.
Botimi i parë: korrik, 2013
8 / studime

 

shekujt-osmane Shekujt osmanë në hapësirën shqiptare (studime dhe dokumenta)

Ferit Duka

Redaktor: Besa Vila.
Çmimi 1500 lekë, f.465, 140 x 210 mm.
Me faksimile & ekstrakte nga defterët osmanë të regjistrimit të viteve 1520-1583.
Botimi i parë: 2009
4 / studime
trashegimtaret-2 Trashëgimtarët. Partia socialiste midis transformimeve dhe vazhdimësisë. 

Luljeta Progni

Me parathënie nga Prof. dr. Artan Fuga.
Redaktor: Gladiola Bendaj.
978-99956-39-30-.
Çmimi 700 lekë, f. 320, 140 x 200 mm.
Botimi i parë: 2009. Botimi i dytë 2010
5 / Studime

 

sokol-balla-kopertine-final Fjala e lirë, sfidë europiane. Mbi lirinë e shprehjes kur kërkojmë eurointegrimin.

Sokol Balla

978-99956-39-27-3
Çmimi 500 lekë, f. 156, 140 x 200 mm
Botimi i parë: 2011
6 / studime
edi-rama-populist Edi Rama. Politikani pop(ulist)-star

Belina Budini

Parathënie nga Artan Fuga, Prof. dr.
Redaktor Nexhat Myftiu
978-99956-39-11-2
Çmimi 500 lekë, f. 128, 140 x 200 mm
Botimi i parë: 2008
2 / studime

 

kriza-financiare-civic ok Kriza financiare ... apo globale?

Adrian Civici

Redaktor: Besa Vila.
978-99956-39-25-9.
Çmimi 1000 lekë, f. 308, 140 x 210 mm
Botimi i parë: 2010
fitimi-i-pronesise Fitimi i pronësisë mbi pasuritë e paluajtshme  

Besnik Maho

Redaktor shkencor: Afërdita Lika.
978-99956-39-08-4
Çmimi 900 lekë, f. 240, 230 x 160 mm
Botimi i parë: 2009

 

kerkimi-legjit Kërkimi i legjitimitetit dhe venitja e utopisë 

Fatos Tarifa

Përktheu nga anglishtja: Ilir Konomi
978-99956-39-01-3
Çmimi 800 lekë, f. 144, 140 x 200 mm. Botimi i parë: 2002/ Botimi i dytë: 2008
1 / studime

 

globalizimi Globalizimi ... Ante Portas

Adrian Civici

Me parathënie nga Artur Zheji
978-99956-39-00-9
Çmimi 800 lekë, f. 280, 140 x 200 mm
Botimi i parë: 2009
gurte-e-kufinit-kopertina-ok Gurtë e kufinit

Nebi Bardhoshi

Redaktor gjuhësor Besa Vila
978-99956-39-61-7
Çmimi 800 lekë, f. 312, 140 x 200 mm
Botimi i parë: 2011
7/ Studime
profile-diplomacia-europiane Profile të diplomacisë europiane në Ballkan

Shaban Murati

Me parathënie nga Prof. dr. Ksenofon Krisafi Korrektore: Besa Vila
978-99956-39-19-
Çmimi 800 lekë, f. 292, 230 x 160 mm
Botimi i parë: 2009
3 / Studime
 

 

Esse & ide, debate

pararoje kopertina

Pararojë. Jeta në vijën e frontit të diplomacisë amerikane

Christofer R. Hill

 

Përkthyen nga anglishtja: Grup përkthyesish
Çmimi 1500 lekë, f. 540, 140 x 200 mm
Botimi i parë: tetor, 2016
36/ esse/ ide&debate

 

morphina kopertina

MorPhina 

Ada Çapi

Redaktor: Elona Baçi
978-9928-190-81-9
Çmimi 700 lekë, f. 152, 140 x 200 mm
Botimi i parë: korrik, 2016
34/ esse/ ide&debate

 

uet - efekti pioner kopertina

UET - Efekti pionier

Zefina Hasani

Me parathënie nga Prof. Fatos Tarifa, PhD Redaktor: Valbona Nathanaili
Çmimi 500 lekë, f. 152, 140 x 200 mm
Botimi i parë: shkurt, 2016
35/ esse/ ide&debate

 

shkrime per burgun kopertina

Shkrime për burgun. At' Z. Pllumi, M. Velo, M. Zhiti. Stina e re e letrave në paskomunizëm. 

Rafaela Marteta

Redaktor: Prof. Asoc. Adelina Çerpja (Qosja)
978-9928-190-95-6
Çmimi 700 lekë, f. 135, 140 x 200 mm
Botimi i parë: nëntor, 2016
37/ esse/ ide&debate
Cover Viola Isufaj

Kadare në letrat e sotme franceze

Viola Isufaj

Redaktore: Marsilda Ndini
Çmimi 900 lekë, f. 268
Botimi i parë, janar 2016
30/ esse/ ide&debate
Në bashkëpunim me Qendrën Studimore Letrare Kadare, pranë Departamentit të Komunikimit, UET
 

Cover Roger Scruton 

Si të jesh i djathtë

Roger Scruton

Redaktorë: E. Ristani, M. Ndini
Çmimi 900 lekë, f. 258, 140 x 200 mm
Botimi i parë: shkurt, 2016
31/ esse/ ide&debate

 

kopertina A. Zhiti Për atë që dua(m)

Atjon V. Zhiti

Përgatiti për botim Visar Zhiti
Redaktorë: A. Lela, V. Nathanaili
Korrektore E. Ristani  
978-9928-39-190-37-6
f. 243 Çmimi 900 lekë
Botimi i parë, gusht 2015
27/ esse/ ide&debate

 

 Kopertina Ngjela 5 lex okkk

Pesë leksione për konstitucionalizmin

Spartak Ngjela

Me parathënie nga Kristaq Traja
Korrektor Besa Vila
978-9928-4181-7-3
Çmimi 900 lekë, f. 178, 140 x 200 mm
Botimi i parë: shtator, 2015
17/ esse/ ide&debate

 

Cover Arsimi parauniversitar 2015

Arsimi parauniversitar 2015+. Refleksione rreth dokumentit "Strategjia e zhvillimit të Arsimit Parauniversitar, 2014-2020". 

Policy Paper

T. Treska, Y. Aliçka, E. Puka, V. Nathanaili, M. Spaho.

Me parathënie nga Prof. Dr. Tonin Gjuraj
Redaktorë: V. Nathanaili, T. Treska
978-9928-39-190-34-5
f. 154 Çmimi 700 lekë
Botimi i parë, maj 2015
26/ esse/ ide&debate

Rreth librit

Prof. Dr. Tonin Gjuraj: Rëndësia e këtij botimi është e trefishtë. Së pari, tema që diskutohet lidhet me draftin e Strategjisë së Arsimit Parauniversitar Shqiptar 2014-2020, strategji e cila përcakton edhe ecurinë e arsimit parauniversitar shqiptar deri ne vitin 2020 dhe, në këtë kuptim, është e një rëndësie të veçantë; së dyti, ky botim vjen nga një grup autorësh, të cilat janë pedagogë me eksperiencë në fushën e arsimit dhe, së treti, tezat e saj kryesore i janë nënshtruar një prezantimi dhe diskutimi të gjerë me drejtues të DAR/ZA-ve dhe gjimnazeve kryesore të të gjithë vendit.

Mendimet dhe rekomandimet që reflektohen në këtë policy paper, jo vetëm që tentojnë të pasurojnë dhe konsolidojnë dokumentin strategjik, por janë shprehur edhe me një gjuhë konstruktive dhe tërësisht etike e profesionale.

Cover e pare Majlinda Bregu Europë. Ik E Ja. 

Majlinda Bregu

Me parathënie nga Doris Pack dhe José Manuel Durão Barroso
Redaktor Dhurata Agalliu
978-9928-39-190-31-4
f. 184 Çmimi 900 lekë
Botimi i parë, maj 2015
25/ esse/ ide&debate
 

Rreth librit

Doris Pack: Ndihem krenare që jam mike me Majlindën dhe jam e bindur që libri i saj, i shkruar mes ironisë dhe vetironisë, do të jetë ngacmues për idetë që hedh, se çfarë i duhet Shqipërisë për të ecur më shpejt për në Europë, por edhe një analizë se si Europa duhet të gjejë ide të reja për ta mbajtur gjallë interesin e qytetarëve pro zgjerimit.

José Manuel Durão Barroso: Ky botim i Majlinda Bregut, të cilën e kam njohur kur ishte ministre e Integrimit Europian të Shqipërisë, është një libër për këtë histori, atë që Europa dhe Shqipëria do të vazhdojnë të shkruajnë së bashku.

 

 

cover Grida Duma per ueb Perspektiva liberale. 12 ide përtej 2013

Grida Duma

978-9928-4182-0-3
f. 234 Çmimi 1500 lekë
Botimi i dytë, prill 2014
21/ esse/ ide&debate
Në bashkëpunim me Fondacionin për Liri Ekonomike, UET.
 

Rreth librit

Preç Zogaj "Një libër i rrallë i letrave tona të fushës së politologjisë, një skaner i panjohur deri më sot i mundësive dhe perspektivës liberale europianiste të Shqipërisë kështu siç është e siç mund të jetë, një esse në rangun e manifestit të liberalizmit shqiptar, shkruar me kompetencë të lartë nga një grua që ka zgjedhur të artikulojë midis kërkimit dhe angazhimit politik e qytetar."

Bardhyl Londo "Grida Duma hyri në përditshmërinë e jetës publike shqiptare me një sistem të menduari krejt të vetën, të ri dhe imponues. Libri i saj “12 përtej 2013” është konfirmim i një personaliteti tashmë të njohur. Mendimi dhe gjykimi i Grida Dumës ka thellësinë e një filozofi, debati dhe polemika zhdërvjelltësinë e një sofisti, humori gjithmonë njerëzor dhe i përmbajtur kripën e këndshme të mençurisë, fraza elegancën e stilistit. Grida Duma është një zbulim befasues, gjithmonë e lirë dhe e varur vetëm nga vetvetja. Ajo dhe kur nuk je në një mendje me të të detyron ta dëgjosh apo ta lexosh deri në fund dhe të mendosh...."

 

Cover Tonin Gjuraj Nova Demokratia Nova Demokratia. 15 esse për tranzicionin dhe demokratizimin.

Tonin Gjuraj

Me parathënie nga Servet Pëllumbi 
Redaktor Besa Vila
978-9928-39-190-25-3
Çmimi 900 lekë, f. 166, 140 x 200 mm
Botimi i parë: mars, 2015
24 / esse/ ide&debate
Vover visar Zhiti per ueb Lajmëtarë të Europës. Antologji e të vrarëve. Poezi, prozë dhe portrete nga kundërshtarë të diktaturave. 

Visar Zhiti

Redaktor Loredan Bubani
978-9928-190-17-8
Çmimi 900 lekë, f. 382, 140 x 200 mm.
Botimi i parë: tetor, 2014
23 / esse/ ide&debate

 

hena-e-shqiperise-kopertina Hëna e Shqipërisë

Ben Blushi

Redaktor Valbona Nathanaili
978-9928-4181-6-6.
Çmimi 900 lekë, f. 150, 140 x 200 mm.
Botimi i parë: prill, 2014
19 / esse/ ide&debate
Çmimin e Akademisë Kult "Eseja e vitit", 2015
komunikimi-dhe-marredhenia-shoqerore Komunikimi dhe marrëdhënia shoqërore

Roland Lami

Me parathënie nga Kosta Barjaba
Redaktor Besa Vila
978-9928-4181-5-9
Çmimi 900 lekë, f. 220, 140 x 200 mm.
Botimi i parë: prill, 2014.
20 / esse/ ide&debate

 

arsim-dhe-pabarazi Arsim dhe pabarazi. Sfida e perceptimit ndryshe 

Valbona Nathanaili

Me parathënie nga Dr. Tomi Treska
978-9928-4193-3-0
Çmimi 900 lekë, f. 172, 140 x 200 mm. Botimi i parë: janar, 2014.
13 / esse/ ide&debate
agim-nesho---kopertina--web Boshtet e mbivendosura të politikës së jashtme. Për një diplomaci aktive në shekullin XXI

Agim Nesho

Me parathënie nga Virgjil Muçi
978-99956-39-66-2
Çmimi 900 lekë, f. 136, 140 x 200 mm.
Botimi i parë: maj, 2013
9/ esse/ ide&debate

 

tarifa Arsim i lartë. Për një shoqëri të hapur

Fatos Tarifa

Me parathënie nga Prof. Dr. Pëllumb Xhufi
Redaktor Bavjola Shatro
978-99956-39-51-8
Çmimi 900 lekë, f. 134, 140 x 200 mm. Botimi i parë: nëntor, 2013
13 / esse/ ide&debate

 

gjoka Fenomeni Blushi

Behar Gjoka

Redaktor Nehas Sopaj
978-9928-4181-7-2
Çmimi 900 lekë, f. 180, 140 x 200 mm.
Botimi i parë: nëntor, 2013
14 / esse/ ide&debate
fuga Universiteti & Kërkimi. Reforma e vonuar e sistemit shqiptar 

Përparim Fuga

Me parathënie nga Henri Çili, Ph.D.
978-9928-4193-1-6
Çmimi 900 lekë, f. 116, 140 x 200 mm. Botimi i parë: nëntor, 2013
16 / esse/ ide&debate
minxhozi Universiteti për zhvillimin. Origjina, modelet dhe impakti në shoqëri

Luljeta Minxhozi

Me parathënie nga Arjan Gjonça, Ph.D
978-9928-4193-0-9
Çmimi 900 lekë, f. 96, 140 x 200 mm.
Botimi i parë: nëntor, 2013
15 / esse/ ide&debate
kopertina henri cili Kundër - reforma. Një shpjegim (subjektiv) për 23 qershorin 

Henri Çili

Me parathënie nga Mustafa Nano
Redaktorë Alfred Lela, Besa Vila
Çmimi 500 lekë, f. 136, 140 x 200 mm. Botimi i parë: shtator, 2013
11/ esse/ ide&debate
Në bashkëpunim me fondacionin "Për liri ekonomike"
pasojat-e-modernitetit

Pasojat e modernitetit

Anthony Giddens

Me parathënie nga Fatos Tarifa, Ph.D.
Përkthyen nga anglishtja. Valbona Nathanaili, Fatos Tarifa,Blerjana Bino
978-99956-39-67-9
Çmimi 900 lekë, f. 209, 140 x 200 mm.
Botimi i parë: prill, 2013
10 / esse/ ide&debate
une-jam-gege-kopertina Unë jam gegë

Mustafa Nano

Me parathënie nga Primo Shllaku
Redaktimi gjuhësor Besa Vila.
978-9928-4181-1-1
Çmimi 900 lekë, f. 206, 140 x 200 m.
Botimi i parë: tetor, 2013. 
12 / esse/ ide&debate
ditari-i-zgjedhjeve-ok Ditari i zgjedhjeve 2011

Henri Çili, Ph. D.

Me karikatura nga Bujar Kapexhiu.
Redaktimi gjuhësor Besa Vila
978-99956-39-52-5.
Çmimi 500 lekë, f. 126, 140 x 200 m.
Botimi i parë: 2012
3 / esse/ ide&debate
dasara-kopertina Guidë për lëndën e letërsisë. Në perceptimin e një ish-maturanteje

Dasara Malltezi

Me parathënie nga Mimoza Islami
Redaktor: Mimoza Islami
978-9928-4181-3-5
Çmimi 900 lekë, f. 104, 140 x 210 mm
Botimi i parë: mars, 2014
18 / esse/ ide&debate
sa-larg-qe-eshte-danimarka Sa larg që është Danimarka! ...

Daut Gumeni

Redaktor: Nexhat Myftiu 
978-99956-39-62-4
Çmimi 700 lekë, f. 112, 140 x 200 m
Botimi i parë: 2011
5 / esse/ ide&debate

 

piedestale-pa-statuja

Piedestale pa statuja. 8 dhjetor 1990 - 31 mars 1991.

Blendi Fevziu 

Redaktor: Irma Vuci
978-99956-39-22-8
Çmimi 800 lekë, f. 260, 140 x 210 mm
Me foto. Botimi i parë: 2011
2 / esse/ ide&debate

 

foucault Historia e seksualitetit

Michel Foucault

Përktheu nga origjinali Orgest Azizi
Redaktor Besa Vila
978-99956-39-76-.
Çmimi 900 lekë, f. 290, 230 x 160 mm.
Botimi i parë: 2012
2 / esse/ ide&debate
gjuraj Ide të sistemuara për universitetin privat dhe publik       

Tonin Gjuraj

Me parathënie nga Prof. Dr. Aleksandër Meksi
Redaktor: Besa Vila. 978-99956-39-71-6
Çmimi 500 lekë, f. 92, 140 x 210 mm.
Botimi i parë: 2012
7 / esse/ ide&debate
ndertimi-i-biznesit-social Ndërtimi i biznesit social

Muhammad Yunus

Çmimi "Nobel për paqen, 2006"
Përktheu nga anglishtja: GerionTreska.
Redaktor gjuhësor: Besa VIla
978-99956-39-82-2
Çmimi 700 lekë, f. 334, 140 x 210 mm.
Botimi i parë: 2012
8 / esse/ ide&debate
hinterlandi-i-kuq

Hinterlandi i kuq. Ribotim

Mustafa Nano

Me parathënie nga Amik Kasoruho
Redaktor: Nexhat Myftiu 
978-99956-39-54-9
Çmimi 900 lekë, f. 116, 140 x 200 mm
Botimi i dytë: tetor, 2013
1 / esse /ide&debate  
mentor-nazarko-kopertina Lufta e fundit. Pronat e shqiptarëve në Greqi.

Mentor Nazarko

978-99956-01-04-1
Çmimi 300 lekë, f. 236, 140 x 210 mm.
Botimi i parë: 2007
Dokumenta të reja: Ligjet e luftës që shpronësuan çamët, kolonjarët etj./ vendime gjyqësore/ lista e 700 pronarëve/ dosja e pronave të bektashinjve në Greqi.

 

Monografi

 
struktura dialektore e shqipes kopertina Struktura dialektore e shqipes. Një qasje e re

Bahri Beci

Recensues Gianni Belluscio
Redaktore Marsilda Ndini
978-9928-190-82-6
Çmimi 1500 lekë, f.476, 140 x 200 mm
Botimi i parë: shtator, 2016
Monografi 
biseda mbi filozofine bashkekohore kopertina Biseda. Mbi filozofinë bashkëkohore

Muhamedin Kullashi & Blerim Latifi

Me parathënie nga Dr. Klementin Mile
978-9928-190-89-5
Çmimi 1200 lekë, f.302, 140 x 200 mm
Botimi i parë: tetor, 2016
Monografi 
Cover Artan Spahiu Konventa e New York-ut dhe instrumentet juridike të njohjes dhe ekzekutimit të vendimeve të arbitrazhit ndërkombëtar në Shqipëri

Artan Spahiu

Me parathënie nga Prof. Dr. Kestrin Katro
978-9928-190-78-9
Çmimi 900 lekë, f. 358, 140 x 200 mm
Botimi i parë: qershor, 2016
Monografi 
 Cover Myzafer Elezi Bashkëpunimi policor ndërkombëtar kundër krimit

Myzafer Elezi

Me parathënie nga Prof. Dr. Irakli Koçollari
978-9928-190-71-0
Çmimi 900 lekë, f.302, 140 x 200 mm
Botimi i parë: maj, 2016
Monografi 
Cover Arsim Sinani (Mos) Zyrtarizimi i gjuhës shqipe në Republikën e Maqedonisë

Arsim Sinani 

Me parathënie nga Prof. Dr. Blerim Reka
978-9928-190-60-1
Çmimi 900 lekë, f. 328, 140 x 200 mm
Botimi i parë: nëntor, 2015
Monografi 
Cover ballina Rruga e mundimshme e shkollës shqipe. Çështje, politika & veprimtari në fushën e arsimit, 1912-1944

Valbona Nathanaili

Me parathënie nga Prof. Dr. Aleko Minga
978-9928-190-68-0
Çmimi 1200 lekë, f. 330, 230 x 275 mm
Botimi i parë: mars, 2016
Monografi 
 
cover clirim duro Arsimi i lartë në Shqipëri, 1945-1968

Çlirim Duro

978-9928-190-42-0
Çmimi 900 lekë, f. 332, 140 x 200 mm
Botimi i parë: korrik, 2015
Monografi 

 (Print on demand)

cover Voltisa Lama Zhvillimi i fëmijës

Voltisa Lama 

978-9928-190-52-9
Çmimi 900 lekë, f. 194, 140 x 200 mm
Botimi i parë: nëntor, 2015
Monografi 
(Print on demand)

 

 Acta scientiarum

 Cover Connect sc and society

International Scientific Conference "Connecting Science and Society for Sustainable Development". Knowledge-based regional development in Albania and Kosovo – Reducing social and economic disparities through social and economic innovation.

Proceedings

Editor: European University of Tirana

978-9928-190-41-3
f. 46, 290 x 210 mm
Botimi i parë: shkurt, 2016
11/ Acta scientarium 
 Cover konferenac I. Baholli

IT Applications in Economics, Business and Society. 1st International Scientific Conference.

Proceedings

 

Editor: European University of Tirana
 
978-9928-190-77-2
f. 222, 290 x 210 mm
Botimi i parë: qershor, 2016
12/ Acta scientarium 

 

Cover Next Europe

International Scientific Conference "Next Europe: Interdisciplinary perspectives on the Western Balkans"

Proceedings

Editor: European University of Tirana
 
978-9928-190-39-3
f. 80, 290 x 210 mm
Botimi i parë: shkurt, 2016
9/ Acta scientarium 
Cover Fuqizimi i te rinjve rome 

Konferencë Kombëtare “Fuqizimi i të rinjve romë përmes zhvillimit të kapaciteteve dhe edukimit për median alternative”. Komunikimi dhe gjithëpërfshirja – mediat e ‘mëdha’ dhe grupet e ‘vogla’

Proceedings

Editor: European University of Tirana
 
978-9928-190-40-6
Çmimi 1000 lekë f. 44, 290 x 210 mm
Botimi i parë: shkurt, 2016
10/ Acta scientarium 
Cover DSSh 2015 "Transformimi i madh: 25 vjet përvoja shqiptar e tranzicionit dhe demokratizimit".

Proceedings

Editor: European University of Tirana

978-9928-190-43-7
Çmimi 1500 lekë, f. xxx, 290 x 210 mm
Botimi i parë: dhjetor 2015
8 / Acta scientarium 

 

European University of Tirana. Ditët e studimeve shqiptare / albanian studies days / journées d’études albanais/ 24-26 prill 2015.

Komiteti shkencor: Prof. Dr. Adrian Civici, Kryetar, Prof. Dr. Tonin Gjuraj, Prof. Dr. Luljeta Minxhozi, Prof. Dr. Përparim Fuga, Prof. Dr. Engjëll Pere, Prof. Dr. Ferit Duka, Prof. Dr. Romeo Gurakuqi, Prof. Dr. Ksenofon Krisafi, Henri Cili, PhD, Dr. Arbi Agalliu, Prof. Stefano Bianchini, Prof. Francois Lerin, Prof. Dimitris Goussios.

Koordinator Organizativ: Dr. Arbi Agalliu.

Ndihmës Koordinatorë: Dokt. Besarta Vladi, Dokt. Elona Shehu.

 

cover ballina e proceedings

Law and values in contemporary society. Proceedings. International scientific conference. Tirana, 21-22 November 2012, UET.

Proceedings

Editors: 
Albanian Institute of Sociology
European University of Tirana
Albanian Socilogical Association
Universiteti "A. Moisiu", Durrës  

 

978-9928-190-22-2
Çmimi 1500 lekë, f. 112, 140 x 210 m
Botimi i parë: November 2014
7 / Acta scientarium
SCIENTIFIC COMMITTEE: Lekë SOKOLI, Albanian Institute of Sociology, Albania/ Tonin GJURAJ, European University of Tirana, Albania/ Aleksandra ÅLUND, University of Linköping, Sweden/ Airi-Alina ALLASTE, Tallin University, Estonia/ Ali PAJAZITI, South East European University, Tetovo, Macedonia/ Agri SOKOLI, Seoul University, South Korea/ Besnik PULA, Center for the Study of Social Organization; Princeton University, USA/ Besim GOLLOPENI, University for Business and Technology, Kosovo/ Eglantina DERVISHI, Albanian University, Albania/ Enkelejda TAHIRAJ, University College London, England/ Enis SULSTAROVA, Georg Eckert Institute for International Textbook Studies, Braunschweig, Germany/ Fadil MALOKU, Sociological Association of Kosovo, Kosovo/ Faruk AJETI, University of Vienna, Austria/ Giovanna CAMPANI, University of Florence, Italy/ Hala AWADA, Lebanese University, Beirut, Lebanon/ Irena NIKAJ, Universitety Fan Noli, Korca, Albania/ Ishwar MODI, International Institute of Social Science, India/ Karl KASER, University Karl Franzes of Graz, Austria/ Klarita GËRXHANI, University of Amsterdam, the Netherlands/ Klea FANIKO, University of Geneva, Switzerland/ Kosta BARJABA, Albanian Academy of Science, Albania/ Kseanela SOTIROFSKI, University Aleksander Moisiu Durres, Albania/ Marina DALLAS, University of Athens, Greece/ Martin BERISHAJ, University of Ljubljana, Slovenia/ Marsela DAUTI, University of Washington, USA/  Odeta BARBULLUSHI, European University of Tirana, Albania/ Roland LAMI, European University of Tirana, Albania/ Sergiou BALTATESCU, University of Oradea, Romania/ Servet PELLUMBI, Albanian Institute of Sociology, Albania/ Sunaj RAIMI, State University of Tetovo, Macedonia/ Svetla KOLEVEA, Institute for the Study of Societies and Knowledge, Sofia, Bulgaria/ TOMI TRESKA European University of Tirana, Albania.
LOCAL ORGANIZING COMMITTEE: Valbona Nathanaili / Elda Sokoli Kutrolli / Andi Bidollari/ Arta Tarifa / Përparim Xhafa / Olta Heba
SECRETARY OF THE CONFERENCE: Headed by: Elda Sokoli Kutrolli/ Secretary of the Albanian Institute of Sociology (AIS);/ Executive Secretary of the Albanian Sociological Association (ALBSA)
Cover Ditet e Studimeve Shqiptare Proceedings 

"Të rimendojmë zhvillimin dhe integrimin". Konferencë shkencore ndërkombëtare.  Proceedings. 

Editor: European University of Tirana  

978-9928-190-20-8
Çmimi 1500 lekë, f. xxx, 290 x 210 mm
Botimi i parë: shtator 2014
6 / Acta scientarium  

European University of Tirana. Ditët e studimeve shqiptare / albanian studies days / journées d’études albanais/ 2014.

Komiteti shkencor: Prof. Dr. Adrian Civici, Kryetar, Prof. Asoc. Dr. Tonin Gjuraj, Prof. Dr. Luljeta Minxhozi, Prof. Dr. Përparim Fuga, Odeta Barbullushi, PhD
Prof. Dr. Ferit Duka, Prof. Dr. Romeo Gurakuqi, Prof. Dr. Ksenofon Krisafi, Henri Cili, PhD, Dr. Arbi Agalliu, Prof. Alain Brossat, Prof. Stefano Bianchini, Prof. Francois Lerin, Prof. Dimitris Goussios

Koordinator Organizativ: Dr. Arbi Agalliu.

Ndihmës Koordinatorë: Dokt. Besarta Vladi, Dokt. Elona Shehu.

 

 

politika-dhe-historia Politika dhe historia 

Përgatitur nga: Fatos Tarifa, Romeo Gurakuqi, Ermal Hasimja

Redaktor gjuhësor: Bavjola Shatro
978-99956-39-50-1
Çmimi 700 lekë, f. 246, 230 x 160 m
Botimi i parë: 2012
2 / acta scientarium
siguria-njerezore-ne-kontekst-rajonal Siguria njerëzore në kontekst rajonal. Punime shkencore të konferencës rajonale

Editor: Enri Hide

Qendra UET dhe Instituti i Studime të Sigurisë dhe Strategjisë. Me mbështetjen e Ambasadës Amerikane.
Konsulent shkencor: Luan Hoxha
978-99956-39-64-8
f. 92, 140 x 200 mm
Botimi i parë: 2012
corporate-albania-kopertina Corporate Albania. The Past, the Present and the Future. International Scientific Conference. Proceedings. Tirana, 9-10 November 2012, UET

Përgatitur nga: European University of Tirana & AAB University.  

978-99956-39-83-3
Çmimi 1000 lekë, f. 340, 290 x 210 mm
Botimi i parë: qershor, 2013
5 / acta scientiarum

 

marseja Social Practices and Local Configurations in the Balkans. International Colloquium

Edited byr: Nebi Bardhoshi, Gilles de Rapper, Pierre Sintes

UET & Universite d'Aix-Marseille
978-99956-39-99-0
Çmimi 900 lekë/7euro, f. 304, 140 x 200 m
Botimi i parë: korrik, 2013
4 / acta scientiarum
  Arsimi i lartë, masivizimi dhe sfidat e tij drejt integrimit europian  
Konferenca Shkencore Ndërkombëtare e UET, në bashkëpunim me Universitetin AAB, Prishtinë.
978-99956-39-75-4
Çmimi 700 lekë, f. 246, 140 x 200 mm
Botimi i parë: tetor, 2012
acta scientarium

 

kerkimi-ne-shkencat-sociale

Kërkimi në shkencat sociale dhe politikat sociale në Shqipëri

Redaktuar nga: Teuta Dobi & Fatos Tarifa
Redaktor gjuhësor: Bavjola Shatro
978-99956-39-49-5
Çmimi 700 lekë, f. 126, 140 x 210 m
Botimi i parë: 2011
1 / acta scientarium
pacolli-kopertine-ok

Bashkimi nis nga ekonomia. Akte të forumit akademik

Editor: Mentor Nazarko Nën kujdesin e Behgjet Pacolli

Redaktor gjuhësor Besa Vila
978-99956-39-53-
Çmimi 500 lekë, f. 156, 140 x 210 m
Botimi i parë: 2012
3 / Acta scientarium
 

 

 

 

Forume Publike të Akademisë së Shkencave

 

 Cover Barjaba FPA 2 Asimetritë e zhvillimit. Si shkak i varfërisë
978-9928-190-67-3
Çmimi 900 lekë
f. 230, 140 x 200 mm
Botimi i parë: shkurt, 2016
2 / Forume publike të Akademisë së Shkencave

Kosta Barjaba

 

Në bashkëpunim me: Valentina Leskaj, Ilir Beqaj, Adrian Civici, Nora Malaj,
Tonin Gjuraj, Valbona Nathanaili, Pandeli Garo, Selami Xhepa, Mimoza Agolli, Natasha Hodaj, Zef Preçi, Drini Salko, Fatmir Guri, Enri Hide, Russell King, Julie Vullnetari, Luigi Perrone, Joniada Barjaba, Ilir Gëdeshi.

 

kopertina jpg Rithemeli i mirëqenies. Zhvillimi, sfidant i varfërisë
978-9928-4193-9-2
Çmimi 900 lekë
f. 210, 140 x 200 mm
Botimi i parë: qershor, 2014
1 / Forume publike të Akademisë së Shkencave

 

Kosta Barjaba

Në bashkëpunim me: Ilir Beqaj, Adrian Civici, Vangjel Dule,
Grida Duma, Pandeli Garo, Besart Kadia, Muzafer Korkuti, Ethem Likaj,
Arben Malaj,Nora Malaj, Luljeta Minxhozi, Valbona Nathanaili, Irsida Rusi,
Kastriot Sulka, Vasil S. Tole, Selami Xhepa, Mimoza Agolli, Nevila Xhindi. 

 

Acta libertas - Në bashkëpunim me Fondacionin për Liri Ekonomike 

liberalizmi ekonomik okkk Liberalizmi ekonomik. Përmes 24 mendimtarëve

Adrian Civici & Selami Xhepa

Redaktor: Marsilda Ndini  
978-9928-190-83-3.
Çmimi 1200 lekëf. 388.
Tiranë, shtator, 2016
11/ Acta Libertas
   
 Cover FLE 2015 Kërcënimi nga mbirregullimi. The threat of hyper-regulation March, 2015

Proceedings 

Tirana Forum for Economic Freedom 

Redaktor shkencor: Besart Kadia
Botohet me mbështetjen e Fondacionit për Liri Ekonomike, f. 48.
Tiranë, shkurt, 2016.
10/ Acta Libertas
Artikujt nga: Besart Kadia, Erjon Veliaj, Henri Çili
Theodor Aleksiu, Pandeli Garo, Dritan Shano, Selami Xhepa, Adrian Civici, Idlir Gjata, Nevila Mullaj, Sorina Koti, Arben Zibri
Cover Tom Palmer Pse liberalizmi. Jeta juaj. Zgjedhjet e juaja. E ardhmja juaj.

Tom G. Palmer

Përktheu nga origjinali: Besart Kadia
Çmimi 900 lekëf. 134.
Tiranë, maj, 2016
33/ esse/ ide&debate
Cover FLE A po rikthehet etatizmi A po rikthehet etatizmi? Mars, 2014.  Is statism back? March, 2014.

Proceedings 

Tirana Forum for Economic Freedom 

Redaktor: Besart Kadia
978-9928-190-26-0.
Botohet me mbështetjen e Fondacionit për Liri Ekonomike, f. 78.
Tiranë, mars 2015.
 8/ Acta Libertas
Artikujt nga: Besart Kadia, Milton Friedman, Gramoz Pashko, Barbara Kolm, Lulzim Basha, Selami Xhepa, Adrian Civici, Dritan Shano, Henri Çili,Grida Duma, Gunther Fehlinger, Ardian Haçkaj, Admir Ramadani, Etjon Basha, Ilir Aliaj. 
 Cover Civici Hayek Friedrich Hayek. Liberalizmi përballë etatizmit

Adrian Civici 

Me parathënie nga Selami Xhepa
Redaktor: Enkeleda Ristani
978-9928-190-51-2
Çmimi 1200 lekëf. 458.
Tiranë, shtator 2015.
 9/ Acta Libertas
transformimi-i-madh Transformimi i madh. Nga plani drejt tregut.

Adrian Civici

Me parathënie nga Aleksandër Meksi
Redaktor: Besa Vila
978-9928-4193-7-8.
Çmimi 1200 lekë, f. 296.
Tiranë, maj 2014.
4/ Acta Libertas

 

miti-mbi-krizat Miti mbi krizat dhe "Fundin e tregut"

Selami Xhepa

Redaktor: Nexhat Myftiu
978-99956-39-31-9.
Çmimi 500 lekë, f. 88, 140 x 210 mm.
Botimi i parë: 2010