Kolana: Scripta manent

Kolana “Scripta manent” përfshin botime të autorëve që me idetë e mënyrat e perceptimit, me veprën e punën e tyre formësojnë opinionet tona për botën përreth, ndikojnë direkt a indirekt në rrjedhën e ngjarjeve dhe të politikave të një vendi. Tematika e këtyre botimeve përfshin fushat e historisë, të së drejtës, sociologjisë e ekonomisë. Një vend të veçantë zënë edhe publicistika e kritika letrare. Librat e kësaj kolane janë nderuar me çmime të ndryshme në disa aktivitete.

 

 

Kolaboracioni

KOLABORACIONI DHE GENOCIDI

NË ÇAMËRI/ 1944-1945

(ISBN) 978-9928-236-15-9

ÇMIMI 800
170 F 16.5 X 23.5 CM
Botimi I parë: Qershor 2017

 

 

 

 

Kisha

ARTAN R. HOXHA

KISHA ORTODOKSE NËN KOMUNIZËM

Parathënie nga:Bashkim Gjergji
(ISBN) 978-9928-236-37-1
ÇMIMI 900
326 F 16.5 X 23.5 CM
Botimi I parë: Dhjetor 2017

 

Kadare

PËRGATITI PËR BOTIM
DASHNOR KALOÇI

KADARE DHE REGJIMI KOMUNIST

Parathënie nga :Spartak Ngjela
(ISBN) 978-9928-190-94-9
ÇMIMI 1500
712 F 16.5 X 23.5 CM
Botimi I parë:Janar 2018

toto

Larg dhe afër

Ismet Toto

Parathënia: Nevila Nika
Redaktore: Albana Bogdani
73/ Scripta manent
Çmimi 1500 Lekë
Botimi i parë: Tetor 2017

FILLIM-FUND

PREÇ ZOGAJ

NGA FILLIMI NË FUND. PUBLICISTIKË POLITIKE 1
(ISBN) 978-99956-39-20-4
ÇMIMI 1500
580F 16.5 X 23.5 CM
Botimi i parë: Nëntor 2017

ilir ikonomi

Esat Pashë Toptani. Njeriu, lufta, pushteti

Ilir Ikonomi 

978-9928-190-91-8
Çmimi 1500 lekë, f. 574, 235 x 165 mm
Botimi i parë: nëntor, 2016
66/ Scripta manent

 

dash kaloci

Kadare në 101 dokumente të "Pallatit të ëndrrave"

Dashnor Kaloçi

   Me parathënie shkencore nga Prof. Dr. Romeo   Gurakuqi
  Redaktor Prof. Dr. Sadik Bejko
  978-9928-190-94-9
  Çmimi 1500 lekë, f. 694, 235 x 165 mm
  Botimi i tretë: dhjetor, 2016
  67/ Scripta manent
Cover Eduard Hoxholli Përtej këngëve... Monografi letrare për Isuf Myzyrin "Artist i Popullit"

Eduart Hoxholli

978-9928-190-86-4
Çmimi 900 lekë, f. 250, 235 x 165 mm
Botimi i parë: tetor, 2016
64/ Scripta manent
sokol balla

Loja që ndryshoi Shqipërinë

Sokol Balla

Redaktor Valbona Nathanaili
978-9928-190-99-4
Çmimi 900 lekë, f. 166, 235 x 165 mm
Botimi i parë: dhjetor, 2016
68/ Scripta manent

 

Cover Vladimir Myrtezai Atdheu si Dasanta H. Rrëfime dhe refleksione

Vladimir Myrtezai

Redaktor: Edison Çeraj
978-9928-190-79-6
Çmimi 1000 lekë, f. 442, 230 x 156 mm
Botimi i parë: korrik, 2016
62/ Scripta manent
Botimi i librit: Në bashkëpunim me “Kontakt shpk”.
Questo indirizzo email è protetto dagli spambots. E' necessario abilitare JavaScript per vederlo.  www.kontakt.al
Cover M. Mustafa

Kapërcimi i vetmisë

Muhamet Mustafa

Me parathënie nga Adrian Civici & Bardh Rugova
978-9928-190-85-7
Çmimi 1500 lekë, f. 516, 235 x 165 mm
Botimi i parë: tetor, 2016
63/ Scripta manent
 
Cover ballina I. Spasse Im atë, Sterjo!

Ilinden Spasse

Redaktorë: Izet Çulli & M. Ndini
978-9928-190-70-3
Çmimi 1200 lekë, f. 440, 235 x 165 mm
Botimi i parë: mars, 2016
58/ Scripta manent
 
Cover Kurt Kola Në Shqipërinë burg. Çfarë ndodhi?! Çfarë pashë?! Çfarë hoqëm?!

Kurt Kola

Me parathënie nga Romeo Gurakuqi
978-9928-190-72-7
Çmimi 1200 lekë, f. 430, 235 x 165 mm.
Botimi i parë: prill, 2016
60/ Scripta manent
Cover Eni Vasili Unë kam vrarë. 10 histori nga burgu

Eni Vasili

Me parathënie nga Ismail Kadare
Redaktor: Diana Çuli
978-9928-190-69-7
Çmimi 900 lekë, f. 240, 235 x 165 mm Botimi i parë: mars, 2016
59/ Scripta manent
kopertina Ylli Bufi Ballina jpg Në fillimet e tranzicionit. Qeveria e stabilitetit, një marrëveshje politike apo një kompromis i përkohshëm? 

Ylli Bufi

Me parathënie nga Afrim Krasniqi
Redaktor: Nexhat Myftiu
978-9928-190-75-8
Çmimi 900 lekë, f. 420, 235 x 165 mm.
Botimi i parë: qershor, 2016
61/ Scripta manent
cover bashkim zeneli Për Gjermaninë. Histori diplomatike dhe kujtime

Bashkim Zeneli

Me parathënie nga Paskal Milo
Redaktorë: E. Ristani & M.Ndini
978-9928-190-65-9
Çmimi 1200 lekë, f. xx, 230 x 160 mm. Botimi i parë: dhjetor, 2015
57/ Scripta manent
 
Kopertina Rudina Xhunga Edhe një shqip. 31 intervista

Rudina Xhunga

Me parathënie nga Dritan Hila
Redaktor: Dorina Rizvanolli
978-9928-190-53-6
Çmimi 1200 lekë, f.478, 230 x 160 mm.
Botimi i parë: shtator, 2015
51/ Scripta manent
 
Cover Start Up Nation Kombi që u lind. Historia e mrekullisë ekonomike të Izraelit.

Dan Senor & Saul Singer

Me parathënie nga Adrian Civici
Përktheu nga anglishtja: Enri Hide
Redaktor: E. Ristani 
978-9928-190-59-8
Çmimi 900 lekë, f. 282, 230 x 160 mm. Botimi i parë: nëntor, 2015
54/ Scripta manent
Botohet me mbështetjen e Ambasadës së Izraelit në Tiranë.
alastair campbell - fitimtaret kopertina draft sipas botimit origjinal Fitimtarët. Dhe si e arrijnë suksesin

Alastair Campbell

Përktheu nga anglishtja: A. Xhaferaj
Redaktorë: V. Nathanaili & A. Nexhipi 
978-9928-190-56-7
Çmimi 1200 lekë, f. 424, 230 x 160 mm.
Botimi i parë: tetor, 2015
52/ Scripta manent
Ballina Kristo Frasheri Historia e Çamërisë. Një vështrim historik

Kristo Frashëri

Me parathënie nga Pëllumb Xhufi
Redaktor Fatjon Balliu
Radhitja & korrektimi teknik Klodina Metani  
978-9928-190-56-7
Çmimi 1200 lekë, f. 342, 230 x 160 mm. Botimi i parë: tetor, 2015
53/ Scripta manent
Cover kadare i denoncuar  Kadare i denoncuar

Dashnor Kaloçi

Me parathënie nga Henri Çili
Konsulentë: Prof.Dr. A. Meksi & Sherif Delvina
Redaktor V. Nathanaili
Korrektorë: E. Ristani & M. Ndini
978-9928-190-62-8
Çmimi 1200 lekë, f. 304, 230 x 160 mm.
Botimi i parë: nëntor, 2015
56/ Scripta manent
Cover S. Pellumbi Permbysja e komunizmit Përmbysja e komunizmit

Servet Pëllumbi

Me parathënie nga Henri Çili
Redaktor Anxhelo Xhaçka
Korrektor Enkeleda Ristani
978-9928-190-28-4
Çmimi 900 lekë, f.206, 230 x 160 mm. Botimi i parë: prill, 2015
48/ Scripta manent
Kopertina V. Muci per ueb Natyrë mort me kulturë 

Virgjil Muçi

Redaktor Alfred Lela
Korrektor Enkelda Ristani
978-9928-190-29-1
Çmimi 900 lekë, f.286, 230 x 160 mm.
Botimi i parë: prill, 2015
47/ Scripta manent
Cover Salih Kelmendi Qeverisja dhe politika si ndërvarësi. Koncepte, parime, praktika.

Salih Kelmendi

Me parathënie nga Lisnaja Kelmendi dhe Rilind Kelmendi
Redaktorë Eni Dare, Enkeleda Ristani
978-9928-190-15-4
Çmimi 1500 lekë, f.690, 230 x 160 mm. Botimi i parë: mars, 2015
45/ Scripta manent
Cover Petro Zheji per ueb Roli mesianik i shqipes. Rënia e kullës së Babelit.

Petro Zheji

Redaktor/kurator Albjon Bogdani
978-9928-190-24-6
Çmimi 2500 lekë, f. 944, 230x160 mm.
Botimi i parë: mars, 2015
46 / Scripta manent   
Kopertina Enver Hoxha botimi i ri Enver Hoxha. E para biografi e bazuar
në dokumentat e arkivit personal dhe në rrëfimet e atyre që e njohën (botimi i gjashtë)

Blendi Fevziu

Me parathënie nga Henri Çili
Redaktor Aurel Plasari
978-99956-39-35-8
Çmimi 1000 lekë, f.398, 230 x 160 mm. Botimi i parë: 2011
Cover Belina Budini Tri kohë të Shqipërisë në Time. Nga Ahmet Zogu te Enver Hoxha dhe Sali Berisha, 1923-2013.

Belina Budini

Me parathënie nga Ismail Kadare
Redaktor Valbona Nathanaili
978-9928-190-08-6
Çmimi 1200 lekë, f. 380, 230x160 mm
Botimi i parë: tetor, 2014
47/ Scripta manent                    
Kopertina Ahmet Zogu - ballina kryesore Ahmet Zogu. Presidenti që u bë mbret.

Blendi Fevziu

978-9928-190-09-3
Çmimi 1000 lekë, f. 286 (me foto), 
230x160 mm
Botimi i parë: tetor, 2014
42/ Scripta manent                                        

 

 

Cover Fillimet Preç Zogaj Fillimet. Ngjarje, dëshmi, kronikë, refleksione nga vitet '90-'92.

Preç Zogaj

978-9928-190-18-5
Çmimi 1000 lekë, f. 488, 230x160 mm
Botimi i parë: tetor, 2014
46/ Scripta manent 
Kopertina Rudolf Marku Një letër që na vjen pas vdekjes 

Rudolf Marku

Me parathënie nga Remzi Lani
Redaktor Brunilda Meno
978-9928-190-11-6
Çmimi 900 lekë, f. 212, 230x160 mm
Botimi i parë: tetor, 2014
41/ Scripta manent                            
Kopertina Eleni Laperi Rose Wilder Lane dhe shqiptarët

Eleni Laperi

Redaktor Engjëllushe Varfi
978-9928-190-14-7
Çmimi 900 lekë, f. 422, 230x160 mm
Botimi i parë: tetor, 2014
44/ Scripta manent 
qytetare pa fund cover Enciklopedi pa fund. Qytetarët e Nderit të Tiranës

Valter Gjoni

 

Redaktor Elisa Gjepali
978-9928-190-39-6
Çmimi 1200 lekë, f. 142, 230 x 160 mm. Botimi i parë: qershor, 2015
Scripta manent

                   

Kopertina ambasadoret Ambasadorët tanë. Pikëtakime të diplomacisë me krijimtarinë  

Valbona Nathanaili

Me parathënie nga Ylljet Aliçka
978-9928-190-06-2
Çmimi 2000 lekë, f. 158, xxx mm.
Botimi i parë: shtator, 2014
Botimi i librit: Në bashkëpunim me
Ministrinë e Kulturës
40/ Scripta manent                                               
epiri-i-jugut-cameria Epiri i jugut. Çamëria 

Grup autorësh. Përgatitën
për botim Romeo Gurakuqi & Ketrina Çabiri

Me parathënie nga Shpëtim Idrizi
Redaktor Besa Vila
978-9928-190-00-0
Çmimi 1200 lekë, f. 354, 230 x 160 mm
Botimi i parë: maj, 2014 Botimi i librit: Në bashkëpunim me  Agjencinë për Mbështetjen e Shoqërisë Civile
Scripta manent/39                                              
Enver Hoxha kopertina bot Enver Hoxha, botimi i pestë.
E para biografi e bazuar në 
dokumentet e arkivit personal 
dhe në rrëfimet e atyre që e njohën. 

Blendi Fevziu

Me parathënie nga Henri Çili Redaktor Aurel Plasari
978-99956-39-35-8
Çmimi 1000 lekë, f. 405, 230 x 160 mm
Botimi i pestë: prill, 2014
Botimi i librit: Në bashkëpunim me Klan
Scripta manent/33                                               
zogu-i-zi-kopertina Zogu i zi 

Ylli Pango

Me parathënie nga Parid Teferiçi
Redaktor Besa Vila
978-9928-4181-4-2
Çmimi 1000 lekë, f. 226, 230 x 160 mm
Botimi i parë: mars, 2014
haga-ramush-haradinaj Haga e Ramush Haradinaj.
Si një gjykatë e krimeve të rënda përmbysi të drejtën ndërkombëtare.

Michael O'Reilly

Me parathënie nga Søren Jessen-Petersen & Grida Duma
Përkthyen nga anglishtja: Enri Hide, Besarta Vladi, Elona Shehu 
Redaktorë: Grida Duma, Eni Dare
978-9928-4181-6-1
Çmimi 900 lekë, f. 226, 230 x 160 mm
Botimi i parë: maj, 2014
38/ Scripta manent
pushtimi Pushtimi. Ministri amerikan në Tiranë, rrëfen 7 prillin shqiptar

 Ilir Ikonomi

Redaktor Valbona Nathanaili
978-9928-4181-9-7
Çmimi 800 lekë, f. 202, 230 x 160 mm Botimi i parë: prill, 2014
fuge-per-violine Fugë për violinë  

Tedi Papavrami

Redaktor Ajola Xoxa 
Përktheu nga frëngjishtja Blerta Hyska
978-9928- 4193-5-4
Çmimi 1200 lekë, f. 252, 230 x 160 mm
Botimi i parë: maj, 2014
lela Secilit Shqipërinë e tij. 146 profile

Alfred Lela

Redaktor Lila Plasari
978-9928-4182-9-6
Çmimi 900 lekë, f. 326, 230 x 160 mm
Botimi i parë: Nëntor, 2013
lufte-pa-fund Luftë pa fund. Shtegtime nëpër qiellin politik

Pëllumb Kulla

Me parathënie nga Filip Çakuli & Mero Baze
978-9928-4182-5-8
Çmimi 1500 lekë, f. 702, 220 x 220 mm. Botimi i parë: dhjetor, 2013
balla Vit i mbarë. Ngjarjet dhe personazhet që shënuan rotacionin paqësor të pushtetit në vitin 2013 në 13 intervista

Sokol Balla

Me parathënie nga Henri Çili
Redaktor Zimo Krutaj 
978-9928-4182-6-5
Çmimi 900 lekë, f. 342, 230 x 160 mm. Botimi i parë: Nëntor, 2013
Cover 501 botimi i ri

50+1. Historia e  pabesueshme e dy Shqipërive, ajo që iku dhe ajo që është sot! Botimi i dytë. 

Blendi Fevziu

 

978-9928-190-13-0
Çmimi 1000 lekë, f. 300, 230 x 160 mm.
Botimi i parë: 2004
Botimi i dytë (me plotësime): tetor 2014
Botohet në bashkëpunim me KLAN.
Histori/ publicistikë
42/ Scripta manent
gurakuqi 1 Shqipëria dhe çështja shqiptare pas Luftës së Parë Botërore. 1 nëntor 1918-9 nëntor 1921. Statusi, kufijtë dhe rindërtimi shtetëror

Romeo Gurakuqi

Redaktorë shkencorë Prof. Menduh Dërguti, Dr. Tomi Treska, Ambasador Willy Kamsi, Dr. Rafail Lipe
Redaktor gjuhësor Prof. Dr. Tefë Topalli
978-9956-39-42-6
Çmimi 1200 lekë, f. 320, 230 x 160 mm
Botimi i parë: Nëntor, 2013
vespa Dashuri dhe pushtet. Nga Rakela te Veronika, një shekull histori italiane

Bruno Vespa

978-9928-4182-8-9
Çmimi 1200 lekë, f. 342, 220 x 220 mm
Botimi i parë: Nëntor, 2013
shteti-apo-tregu-kopertina Shteti apo tregu. Cilin model zhvillimi të ndjekim?  

Adrian Civici

978-99956-39-48-8
Çmimi 1200 lekë, f. 362, 230 x 160 mm
Botimi i parë: Tetor, 2013 
betonizimi-demokracise-web Betonizimi i demokracisë. 20 vjet artikuj, intervista, studime. 

Maks Velo

978-99956-39-97-6
Çmimi 2000 lekë, f. 416, 220 x 220 mm
Botimi i parë: Shtator, 2013
david-smajli Vitet shqiptare '43-'45. Kujtimet dhe fotot e kolonelit anglez gjatë Luftës së Dytë Botërore.

David Smajli

Me parathënie nga Prof. Dr. Sali Berisha
Përktheu nga anglishtja
Aleksandër (Skënder) Dako
978-99956-39-70-9
Çmimi 700 lekë, f. 364, 230 x 160 mm Botimi i parë: 2012
Histori/ kujtime/ politikë/ album
Geraldina Geraldina e shqiptarëve. Biografi e autorizuar.

Gwen Robyns

Përktheu nga anglishtja

Xhilda Dervishi

Redaktorë Alfred Lela, Irma Vuci

978-99956-39-73-0

Çmimi 800 lekë, f. 242, 230 x 160 mm. Botimi i parë: 2012

dritero-agolli-kopertine Kam penën e mprehtë, mendjen e kthjellët. Pesëdhjetë vjet intervista, polemika, esse.

Dritëro Agolli

Redaktor Mehmet Gëzhilli
978-99956-39-xxx
Çmimi 500 lekë, f. 288, 230 x 160 mm. Botimi i parë: Tetor, 2011
intuicionet-e-tranzicionit---prec-zogaj Intuicionet e tranzicionit 1. Rënia e zgjedhjeve, vera e përjetshme, lufta jocivile, paradhoma e një presidenti.

Preç Zogaj

Me parathënie nga Henri Çili
978-99956-39-20-4
Çmimi 1200 lekë, f. 510, 230 x 160 mm. Botimi i parë: 2011
letersia-moderne-shqipe Letërsia moderne shqipe

Sabri Hamiti

Redaktorë Nazmi Rrahmani, Muhamet Hamiti
978-99956-39-03-7
Çmimi 1000 lekë, f. 470, 230 x 160 mm
Botimi i parë: 2009
jeta-ime Jeta ime ... Intervista nga Blendi Fevziu 

Blendi Fevziu

Me parathënie nga Andi Bushati
Redaktorë Besa Vila, Nexhat Myftiu
978-99956-39-xxxxx
Çmimi 1500 lekë, f. 518, 230 x 160 mm
Botimi i parë: 2010
Sokol-Balla 33. Tranzicioni në intervistë

Sokol Balla

Redaktor Gladiola Bendaj
978-99956-39-29-7
Çmimi 1200 lekë, f. 502, 230 x 160 mm
Botimi i parë: 2010
principata-shqiptare-print Principata e Shqipërisë dhe mbretëria e Greqisë, 1913-1914. Çështja e Shqipërisë së Jugut ose e 'Vorio Epirit'.

Romeo Gurakuqi

Recensa: Valentina Duka, Tomi Treska, Gazmend Riza
Redaktor gjuhësor Tefë Topalli
978-99956-39-41-9
Çmimi 800 lekë, f. 258, 230 x 160 mm
Botimi i parë: 2011
aleksander-meksi-2 Dhjetor '90. Dokumenta e materiale.

Aleksandër Meksi

Çmimi 1000 lekë, f. 198, 230 x 160 mm
Botimi i parë: 2010
shkelzen-maliqi-kopertine Shembja e Jugosllavisë, Kosova dhe rrëfime të tjera: dialog i Shkëlzen Maliqit me Baton Haxhiun.

Shkëlzen Maliqi, Baton Haxhiu (intervistuesi)

Redaktor Irma Vuci
978-99956-39-57-0
Çmimi 900 lekë, f. 256, 230 x 160 mm
Botimi i parë: 2011
blendi-fevziu-kopertine Enver Hoxha. E para biografi e bazuar në dokumentat e arkivit personal dhe në rrëfimet e atyre që e njohën.

Blendi Fevziu

Redaktor Aurel Plasari
Çmimi 1000 lekë, f.398, 230 x 160 mm. Botimi i parë: 2011
vitet-e-blerit-kopertine-per-shtyp Vitet me Tony Blair. Ditari i zëdhënësit të kryeministrit britanik.

Alastair Campbell

Me parathënie nga Ilva Tare
Redaktor Besa Vila
978-99956-39-79-2
Çmimi 1500 lekë, f. 842, 230 x 160 mm. Botimi i parë: 2012
Histori/ publicistikë/ foto ilustruese
spartak-ngjela-kopertine Përkulja dhe rënia e tiranisë shqiptare,1957-2010. Refleksione për një kohë. Vëll. 1: 1957-1974Spartak Ngjela
 
Redaktor Bavjola Shatro  978-99956-39-54-9 Çmimi 1500 lekë, f. 638, 230 x 160 mmBotimi i parë: 2011
Spartak-Ngjela-2-kopertine-per-shtyp Përkulja dhe rënia e tiranisë shqiptare, 1957-2010. Refleksione për një kohë. Vëll. 2: 1975-1991 

Spartak Ngjela

Redaktorë: Bashkim Gjergji, Besa Vila
978-99956-39-54-9
Çmimi 1000 lekë, f. 622, 230 x 160 mm.
Botimi i parë: 2011
pres-zogaj-kopertine Në kërkim të zgjedhjeve të humbura. Esse politike.

Preç Zogaj

Redaktorë: Alfred Lela, Lila Plasari
978-99956-39-81-5
Çmimi 700 lekë, f. 304, 230 x 160 mm. Botimi i parë: 2012
kasoruho Shqipëria, ankthi dhe ëndrra

 

Amik Kasoruho

 

Redaktor Miranda Spahija
978-99956-39-77-8
Çmimi 800 lekë, f. 258, 230 x 160 mm.
Botimi i parë: 2012
Histori/ publicistikë
Shqiperia--1911-1914-kopertine-per-shtyp Shqipëria, 1911-1914

Romeo Gurakuqi

Me parathënie nga Prof. dr. Nevila Nika Redaktorë: Tefë Topalli, Fran Camaj, Mirela Kasmi Gurakuqi
978-99956-39-65-5
Çmimi 1500 lekë, f. 882, 230 x 160 mm
Botimi i parë: 2010
Histori/ diplomaci/ foto ilustruese
pavaresia-final Pavarësia. Udhëtim i paharruar i Ismail Qemalit.

Ilir Ikonomi

Redaktor Besa Vila
978-99956-39-76-1
Çmimi 800 lekë, f. 290, 230 x 160 mm.
Botimi i parë: 2012
teodor-keko-kopertine2 In memoriam. Një portret i paautorizuar. Në 10-vjetorin e ndarjes nga jeta të shkrimtarit dhe publicistit Teodor Keko.

Ideoi: Henri Çili

Përgatitën: Teuta Keçi, Ilir Keko.
Redaktor: Filip Rrumbullaku
978-99956-39-47-1
Çmimi 900 lekë, f. 472, 230 x 160 mm. Botimi i parë: 2012
kohe-mashtrimesh-kopertina-ok Kohë mashtrimesh. 101 ndalesa nga arkivi i gazetarit 2004-2013

Arben Vata

Me parathënie nga Henri Çili, Ph. D.
Redaktor: Valbona Nathanaili
978-99956-39-68-6
Çmimi 900 lekë, f. 298, 230 x 160 mm.
Botimi i parë: prill, 2013
fevziu-kopertina-finale-per-shtyp 100 vjet. Një eskursion në politikën e shtetit shqiptar nga 1912-2012. 

Blendi Fevziu

Redaktor Pirro Misha
978-99956-39-74-7
Çmimi 1000 lekë, f. 384, 230 x 160 mm
Botimi i parë: 2012
perkulja-dhe-renia-e-dikatures-kapaku-perweb Përkulja dhe rënia e tiranisë shqiptare. Vëll. 3: 1991-1966.  

Spartak Ngjela

Redaktor Besa Vila
978-99956-39-92-1
Çmimi 1500 lekë, f. 472, 230 x 160 mm. Botimi i parë: qershor 2013
Cover sabri Hamiti bot dyte Letërsia moderne shqipe. Botimi i dytë. 

Sabri Hamiti

Me parathënie nga Persida Asllani
Redaktorë Nazmi Rrahmani, Muhamet Hamiti
978-99956-39-45-7
Çmimi 1900 lekë, f. 558, 230 x 160 mm.
Botimi i parë: 2009.
Botimi i dytë: prill 2013
lidershipi-i-john-kenedi Lidershipi i John F. Kennedy. Mësimet dhe trashëgimia e një Presidenti

John A. Barnes

Përktheu nga anglishtja Evarist Beqiri
978-9928-4193-2-3
Çmimi 1200 lekë, f. 246, 220 x 220 mm.
Botimi i parë: dhjetor, 2013