Kolana: Thesis

Kolana “Thesis” përfshin punimet e doktoraturës së pedagogëve të brendshëm të Universitetit Europian të Tiranës. Me këtë kolanë UET Press synon të ndihmojë komunitetin e studiuesve duke u vënë në dispozicion punimet e pedagogëve. Botimet kanë referenca të shumta dhe shoqërohen nga një bibliografi e pasur.

 

 

Cover Ardit Bido Kisha Ortodokse Shqiptare. Një histori politike (1878-1937)

Ardit Bido

Me parathënie nga Prof. Dr. Ferit Duka
Korrektimi letrar: Behar Hoxhaj & Enton Bido
978-9928-190-73-4
Çmimi 900 lekë, f. 338, 210 x 280 mm
Kopertina: Vasil Jançe
Fotografi: Niko Kotherja & Andrea Llukani
Botimi i parë: prill, 2016
thesis/23
   
Cover Arben Zibri Investimet: tani dhe atje. Tri ese mbi strategjinë e investimit global me variancën më të vogël

Arben Zibri

Me parathënie nga Prof. Dr. Agim Kukeli 
Redaktor Enkeleda Ristani
978-9928-190-50-5
Çmimi 900 lekë, f. 140, 210 x 280 mm
Botimi i parë: shtator, 2015
thesis/ 20
Fitues i Çmimit "Pashko", 2014
Libri botohet në bashkëpunim me
"Fondacionin për Liri Ekonomike"
cover elvin gjevori Institucionalizimi dhe kujtesa kolektive në Shqipëri

Elvin Gjevori

Redaktor Valbona Nathanaili
978-9928-190-38-3
Çmimi 900 lekë, f. 125, 210 x 280 mm
Botimi i parë: prill, 2016
thesis/ 21
Cover Ani Dasho Sharko Teknologjia dhe inovacioni. Fuqia e transformimit të sistemit elektroenergjitik shqiptar 

Anni Dasho Sharko

Me parathënie nga Prof. Dr. Aleksandër Xhuvani
978-9928-190-33-8
Çmimi 900 lekë, f. 140, 210 x 280 mm
Botimi i parë: maj, 2015
thesis/18
Cover Artemisa Shehu Autizimi dhe përfshirja e prindërve në trajtimin e tij

Artemisa Shehu

978-9928-190-32-1
Çmimi 900 lekë, f. 1xx, 210 x 280 mm
Botimi i parë: maj, 2015
thesis/19
cover arbi agalliu Kapitali human përballë sfidave të sistemit bankar

Arbi Agalliu

Me parathënie nga Prof. Dr. Adrian Civici
978-9928-190-07-9
Çmimi 900 lekë, f. 146, 210 x 280 mm
Botimi i parë: shtator, 2014
thesis/16

 

cover Mateo per ueb Lo Sviluppo Finanziario nella Regione Balcanica: una Prospettiva Storica

Mateo Spaho

Relatore:Chiar.mo Prof. PAOLA SCHWIZERO
78-9928-190-16-1
Çmimi 900 lekë, f. 146, 210 x 280 mm.
Botimi i parë: shtator, 2014
thesis/17                                                               
evolucioni-i-hapesires-urbane-ne-qytetin-e-shkodres-kopertina 

Evolucioni i hapësirës urbane
në qytetin e Shkodrës

Nevila Xhindi

Me parathënie të Prof. Dr. Dhimitër Doka
978-99956-39-86-0
Çmimi 900 lekë, f. 114, 210 x 280 mm.
Botimi i parë: korrik, 2013
thesis/9
femijeria-manaxheriale-kopertina  Fëmijëria manaxheriale. Fillesat e një ekonomie liberale nën kushtëzimet globalizuese. Rasti i Shqipërisë. 

Grida Duma 

Me parathënie të Prof. dr. Dhori Kule
Korrektore letrare Flutra Dervishi
978-99956-39-84-6
Çmimi 900 lekë, f. 116, 210 x 280 mm.
Botimi i parë: prill, 2013
thesis/8
tonin-gjuraj-kopertina-web Shembja e idhujve. Bashkëjetesa
nga poshtë. Rasti i Shkodrës.

Tonin Gjuraj                                                                

Me parathënie të Prof. dr. Albert Doja, Akademik
Korrektore letrare Besa Vila
978-99956-39-87-7
Çmimi 900 lekë, f. 80, 210 x 280 mm.
Botimi i parë: maj, 2013 
thesis/2

 

kopertina-ballina Reformimi i pronësisë së tokës në prefekturën e Shkodrës. 1945-1947

Tomi Treska

Me parathënie të Prof. dr. Romeo Gurakuqi
978-99956-39-91-4
Çmimi 900 lekë, f. 156, 210 x 280 mm.
Botimi i parë: qershor, 2013
thesis/6

 

kopertina-edlira-gjuraj---Copy

Kultura kombëtare në kulturën
organizative

Edlira Gjuraj (Tukaj)

Me parathënie të Prof. dr. Luljeta Minxhozi
Redaktor Anrila Spahija
978-99956-39-83-9
Çmimi 1000 lekë, f. 116, 210 x 280 mm
Botimi i parë: 2013 thesis/5

 

draper-dhe-cekan

Drapër e çekan. Një vështrim kritik të procesit të shpërndarjes dhe rishpërndarjes së të Ardhurës Kombëtare në ish-BRSS. 1956-1990

Anilda Bozdo

Me parathënie të Dr. Zef Preçi
978-99956-39-98-3
Çmimi 900 lekë, f. 80, 210 x 280 mm.     
Botimi i parë: shtator, 2013
thesis/11

 

bursa-e-tiranes

Bursa e Tiranës. Midis së sotmes
teorike dhe të ardhmes praktike

Elvin Meka

Me parathënie të Prof. Dr. Adrian Civici
978-99956-39-93-8
Çmimi 1200 lekë, f. 144, 210 x 280 mm          
Botimi i parë: qershor, 2013
thesis/10

 

sistemet-e-informacionit

Sistemet e informacionit. Si instrument reformimi në sektorin energjitik 

Indrit Baholli

Me parathënie të Prof. dr. Engjëll Pere
978-99956-39-95-2
Çmimi 900 lekë, f. 102, 210 x 280 mm.
Botimi i parë: dhjetor, 2013
thesis/13

 

analize-e-investimeve-te-huaja-ne-shqiperi-kopertina-ok Investimet e huaja direkte
në Shqipëri. Analizë e efekteve,
politikave dhe lidhja me rritjen
ekonomike

Oltjana Zoto

Me parathënie të Prof. Dr. Kosta Barjaba
978-9928-4181-2-8
Çmimi 900 lekë, f. 162, 210 x 280 mm.     
Botimi i parë: shkurt, 2014
thesis/14
Cover M Durresi Thesis Adaptive and secure protocols for vehicular wireless networks

Mimoza Durrësi

978-99956-39-95-2
Çmimi 900 lekë, f. 88, 210 x 280 mm
Botimi i parë: maj, 2014
thesis/15