OECDAIDA

 

Modeli Triple Helix- Projekti i UET fiton vendin e dytë

Organizata për Bashkëpunim Ekonomik dhe Zhvillim (OECD) - Programi Rajonal i Evropës Juglindore organizoi konkursin Triple Helix në Shqipëri. Me mbështetjen e iniciativave nga OECD, nisur që në vitin 2015, konkursi ishte një risi e madhe për eko-sistemin shqiptar ku morën pjesë më shumë se 25 përfaqësues të institucioneve private, publike dhe akademikë për të zhvilluar

shkollaShkolla Dimërore në bashkëpunim me World Vision 2016

Shkolla Dimërore 2016 u organizua nga UET në bashkëpunim me World Vision. Tema e këtij viti ishte “Unë lideri” dhe aktiviteti kishte si synim nxitjen e aftësive të lidershipit te 54 maturantët pjesëmarrës nga e gjithë Shqipëria.

tedrejtatUET dhe Fondacioni Gjerman “Hanns Seigel” Organizojnë Konferencën Shkencore: “Të Drejtat e Njeriut në Legjislacionin Shqiptar Vështruar në Kontekstin e së Drejtës Europiane”

Universiteti Europian i Tiranës në bashkëpunim me fondacionin gjerman “Hanns Seigel” organizuan Konferencën Shkencore dy-ditore në datat 21-22 dhjetor me temë: “Të drejtat e njeriut në legjislacionin shqiptar vështruar në kontekstin e së Drejtës Europiane”. Në këtë konferencë ishin pjesëmarrës pedagogë të Juridikut dhe përfaqësues të institucioneve të drejtësisë.

sipermarrjeSipërmarrje sociale dhe inovacioni për një shoqëri gjithëpërfshirëse – EFESEIIS & UET

Universiteti Europian i Tiranës në bashkëpunim me EFESEIIS zhvillon takimin e rradhës në kuadër të projektit  “Enabling the Flourishing and Evolution of Social Entrepreneurship for Innovative and Inclusive Societies – EFESEIIS”  i cili është një projekt kërkimor i mbështetur nga Programi Kuadër 7 (FP7) i BE-së dhe i përgjigjet sfidave të identifikuara në Strategjinë e Rritjes Europa 2020 për zhvillim e qëndrueshëm dhe rritjen eknomike cilësore.

pnudPNUD NË BASHKËPUNIM ME UET, ORGANIZON PROJEKTIN “INNOVATION BOOTCAMP”

Studentët, ideatorë të fushatës kundër dhunës ndaj gruas.
Innovation Bootcamp është projekti më i fundit i mbështetur nga PNUD që ka përfshirë në të grupe studentësh nga universitete të ndryshme për të nxitur të rinjtë që të prodhojnë ide inovatore për një fushatë që do ti shërbejë kësaj kauze. “#JoVetem8Mars” është ideja e skuadrës fituese, pjesë e të cilit është dhe studentja e IT në UET Anisa Gjini.